Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2012 15:45 - ГЕРБ ни вкара във война
Автор: coyote Категория: Политика   
Прочетен: 22478 Коментари: 91 Гласове:
20

Последна промяна: 04.11.2012 15:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Темата, която днес съм ви предложил, е „ГЕРБ ни вкара във война”. Това е темата, по която ще ви говоря, по която ще ви дам факти, данни и коментари. ГЕРБ, управлението на Бойко Борисов вкарва България във война, война която се разпалва в Близкия Изток между мегаломанската маниакална държава Турция, която иска да стане лидер на ислямския свят, и Сирия, която в момента е жертва на заговора на спецслужбите на Щатите и на Израел, за да бъде разпадната.
Но преди да мина към тази тема, искам да ви кажа няколко думи за това, което засяга всички вас, защото правителството на ГЕРБ, това правителство, което беше избрано от милион и 600 хиляди българи през 2009 година, което стана фокус на много надежди и на много доверие, днес ви се качва на главата и ви дере поредната риза от гърба. Говоря за идеята, гениалната идея на Симеон Дянков… Тя, разбира се, не е на Симеон Дянков, тя е на господарите на Симеон Дянков, банкерите, които владеят света и които предизвикаха финансовата криза. Сега искат да доведат тази криза и в България, защото тя в този американски вариант не беше толкова позната в България, тъй като тук нямаме толкова ипотечни кредити и борсови игри. И ето, сега вече Дянков иска да направи финансова криза и в България. Как ще стане това? Обяснявам ви направо как ще стане това. Става така – Дянков облага вашите депозити, вашите влогчета в банката с данък върху лихвата, т.е. вие започвате да плащате вече върху това, което взимате като лихва, колкото и да е тя. Каква ще бъде реакцията на тези, които имат влогове – много от тях ще тръгнат да си теглят влоговете, защото вече не е изгодно да ги държат на депозит, този депозит се облага, става дявол на магаре сметката.
Каква е последицата от това? Че хората ще тръгнат да си теглят влоговете, а доста банки ще изпаднат в несъстоятелност да ги изплащат тези влогове. Спомнете си 1996-1997 г., особено 1996 г., когато банките бяха докарани до фалит точно по такъв начин – с паника и втурване на всички вложители да си теглят парите. Ако това стане сега в България, най-после и тук ще се почувства банкова криза – такава, каквато имаше в останалата част от света, към който вече принадлежим формално – в Евросъюза. Тоест – ще има фалити на банки, ще има затваряне на банките откъм кредити, те вече категорично няма да отпускат никакви кредити, защото няма да имат пари, те няма да изплатят влоговете и ще бъде предизвикана банкова криза. Тази банкова криза, както всички предизвикани нарочно кризи, ще доведе до фалиране и изчезване на някои банки за сметка на други банки, защото при кризи винаги има едни големи акули, които лапат по-малките риби. Ето това е целта на упражнението, наречено облагане на лихвите.
И да ви кажа, аз си мислех доскоро, до вчера поне, че премиерът Борисов ще изиграе пак ролята на добрия цар, който се намесва в последния момент и казва: „Не, това няма да се случи. Аз казвам така и край, тъй като има много силен негативен обществен отзвук след това решение на ГЕРБ.” Защото това е решение и самият Борисов го потвърждава. Нека да видим на екрана заглавието на тази информационна дописка, в която се казва, че Борисов категорично потвърждава, че да, такъв данък върху лихвите ще има. Не само, че ще има, ами той е много необходим. Ето какво казва сублимният, незаменим и неповторим премиер: „Никъде по света, казва той, когато имаш спестявания и взимаш лихви от тях, те не се наричат бедни хора”. Тоест, той говори, че никой не е беден, който има влогове. Това е една голяма подигравка с всички вас, уважаеми българи, защото много от вас… Всъщност повечето от влоговете в България, статистиката сочи, са малки влогове – 1000, 2000, 3000, 5000 лева, до 10 000 лева. Огромното мнозинство от влоговете са такива, много малко са тези, които надвишават 50, 100, 200 хиляди, това са единици. На практика влоговете са спестяванията на малкия човек, както се казва, малък по социално положение, не иначе. Тези влогове на народа, всъщност сега, като бъдат обложени, Борисов за тях казва, че това не са бедни хора, т.е. той ви нарича едва ли не богати, защото имате примерно 2000 лева в банка. Това е цинизмът на човек, който не си знае парите, това е цинизмът на човек, който заедно със своята приятелка ли, жена ли, каква беше, взеха няколко банки и тя в момента има лично богатство от няколкостотин милиона. Това е цинизмът на хора, които управляват България в момента и някои от тях ви ги показваме по телевизия „Алфа”, във вестник „Атака” колко стотин милиона имат, какви къщи, вили и имения имат и как въобще тези хора нямат нищо общо с обикновения живот на българина. Тези, същите, ви обясняват на вас, че вие не сте бедни, защото имате влог от 1000 или 2000 лева. Този цинизъм на Борисов е може би вече капката, която прелива чашата, защото вече и на най-заблудените овце, има ги такива у нас, ще им стане ясно, че този, който управлява България (защото ние не трябва да говорим за управляващите, а за управляващия Борисов), вече няма никакви скрупули.
Или другото обяснение, което аз давам – че той е толкова зависим, че вече няма как да откаже поредното финансово упражнение на гърба на българския народ и за сметка на българския народ, тъй като това упражнение се диктува от горе. Борисов има господари, тези господари са същите, които стоят зад банковата криза в света и те са решили да вкарат вече и България и да отупат брашнения чувал, наречен български народ.
По тази причина и в България вече ще видим фалити на банки, несигурност на спестяванията и анархия, хаос и паника сред хората. Това ще бъде разиграно следващата година, за да може най-после и българинът да се почувства в кризата. Защото той сега се оплаква, обаче има си някое и друго левче в депозит, има си къща, собственост някаква има, за разлика от американеца, който живее на кредит и всеки един момент може да му бъде издърпано килимчето под краката и той да падне по гръб. Българинът все още има здрава почва под краката си. Е, нея трябва да му я отнемем, казват господарите. Симеон Дянков и Борисов изпълняват. Това е по повод на лихвите по влоговете, които се канят да ви ги обложат с данък, драги българи. И следващото, което трябва да се обложи с данък, е въздухът, да се обложи с данък ходенето пеша и всичко, което ти дойде на ум. Дори както е било по време на турското робство, турчинът, който тогава се е изживявал като господар, когато отива някъде и го нагостят – безплатно, разбира се, той искал и данък диш хакъ, т.е. това, че си е изтъркал зъбите, изхабил си е зъбите, да му се плати такъв данък.
Абсурдите могат да стигнат до там, особено ако живеем в държава, която се управлява от туркофили, от хора, които правят всичко в угода на Анкара, на държавата Турция, която не крие своите амбиции да управлява не само Близкия Изток, но и да върне своето имперско влияние върху Балканите. Реджеп Ердоган, това е човекът, който не крие своите османски имперски амбиции. Реджеп Ердоган е пръв приятел на Бойко Борисов, Реджеп Ердоган е този, който нарича Бойко – моят приятел, Реджеп Ердоган е този, който се прегръща и целува с него, Реджеп Ердоган е този, който скоро направи конгрес на своята партия, на този конгрес беше Цветанов, който ръкопляскаше там.
В момента Турция предизвика конфликт с държавата Сирия по същия начин както Хитлер предизвика и провокира конфликт с Полша, за да влезе в Полша през 1939 г. Тези от вас, които са чели историята, знаят много добре, че Хитлер разиграва една провокация, уж че са нападнати германците, за да могат да влязат и да изпълнят своето първоначално намерение да окупират Полша. По същия начин турският Хитлер Реджеп Ердоган действа и днес, той провокира, уж че снаряди от сирийска страна паднали в Турция. Да, те може да са паднали, само че са изстреляни от същите тези терористи, които в момента цепят по шевовете Сирия. Тези терористи, които ги наричат сирийски бунтовници, те не са никакви бунтовници, това са изроди, след малко ще ви покажа какво правят тези изроди. Тези изроди – терористи, влизат през Турция в Сирия и получават задачка да изстрелят снаряди към Турция, за да може да има повод Ердоган да нападне Сирия и най-после да се осъществи плана, роден в щабовете на американските спецслужби и на израелските спецслужби, защото целта е Сирия да бъде ударена и унищожена като държава, така както стана с Ирак. Защо е това? Защото такъв е планът на американците, планът на американците е да всяват раздор, защото те са една фалирала държава. Не трябва да забравяте, че Америка е една банкрутирала държава, нейният долар струва точно колкото струват хартийките. 100-доларовата банкнота струва 5 цента на практика, няма никакво покритие. Америка отдавна е с дълг, който надвишава 15 трилиона, Америка е държава, която няма никаква икономика освен военната си машина. И за да не лъсне това и да не рухне доларът, тя трябва да предизвиква конфликти и войни, след което да се намесва като миротворец. Между другото, като се намеси, да прилапа нефта и газа там, където ги има, и които още не са чисто нейни. Това е идеята на Америка и тя следва тази линия. За тази политика няма никакви скрупули, за тази политика Америка е в състояние да предизвика войни между ислямисти и ислямисти от различни течения, между ислямисти и евреи, между ислямисти и християни, между който си искате, тя може да предизвика войни, само и само да изглежда, че има някакъв конфликт, който се е породил от някакви различия и да може тя да се намеси като демократизиращия фактор.
Сега тук въпросът е каква е ролята на България? Каква е ролята на българската марионетка, защото вече на всички става ясно, че Бойко Борисов е марионетка на тази политика на Щатите. То не че беше тайна за много хора това, но сега вече лъсва, защото само преди ден – два, той заяви ясно, че ако стане война, ние ще изпълняваме всички нареждания на НАТО, т.е. ще бъдем на страната на Турция, Борисов каза много ясно, че ще бъдем на страната на Турция. Това което виждате, е информационна дописка от последните дни, в която се казва, че България ще изпълнява стриктно което НАТО реши за Сирия. Борисов лично даде тези уверения на пресконференция, козирува и изпълнява. Тоест, България вече, тъй като е база на американските военни сили, тук имаме военни бази, които се ползват от американците, в тях се внася и изнася всичко без контрол. Такъв беше договорът от 2006 г., когато АТАКА единствено протестира против настаняването на чужди военни бази и каза, че никога в България не е имало чужди военни бази. Кметът на София Борисов тогава изпрати многохилядна полиция да барикадира булеварда към НДК, за да не може делегация на АТАКА да отиде и да връчи на Кондолиза Райс протестна декларация. Беше окупиран градът както никога не е бил. Три или четири часа полицаи и активисти на АТАКА и симпатизанти се гонихме в Южния парк, защото срещу нас беше изкарана цялата полиция на България. Беше подписан един позорен договор между България и Щатите, който ни направи пълен васал и ние си дадохме наши военни бази за ползване на американците, повтарям, без никакъв контрол. Имаше специална клауза – никой не контролира какво се внася и изнася в тези бази. Може да се внася ядрено оръжие, химическо, каквото си искате, няма контрол, България се задължава да не контролира господарите от Америка. Ето това е позорният договор, който между другото подписа правителството на Станишев, на тройната коалиция. Сега обаче ГЕРБ го поддържа с две ръце и с два крака. Този ГЕРБ същият, дето казваше, че е много лоша тройната коалиция, всъщност сега прави същата политика и даже още по-послушно я прави. И сега в момента Борисов обяснява как ние ще бъдем на страната на Турция, на страната на турския Хитлер Ердоган, когато той нападне Полша, т.е. Сирия в днешния вариант. Борисов вече вкара България във война, това е безспорно, в това не трябва да се съмнявате. Въпросът е докога ще търпим това управление, този премиер, тази марионетка на чужди фактори, на чужди военни интереси, на чужди икономически интереси, който ще пожертва България, така както предишни управници са я жертвали. Защото те знаят, че техните сметки в швейцарски или други банки са достатъчни за тях, за внуците им и не им пука какво ще стане с България. Същото е положението и със сегашния управляващ. Тези, които подкрепя България, са сирийските бунтовници.
Нека да видим едно видео с Николай Младенов, външен министър на България, Боже пази, недоразумение политическо и дипломатическо, на което му искахме оставката много пъти, който седна на една маса с представители на сирийските бунтовници, всъщност терористи.
Тези манафи, които ги гледате, са представители на т.нар. сирийски бунтовници. Всъщност това са шефовете, ръководителите, босовете на терористите, които избиват хора в Сирия, които се въоръжават от Турция, и то много сериозно се въоръжават, които избиха и прогониха над 50 000 християни в Хомс, в Сирия, които избиват и мюсюлмани, ако те не се от тяхното радикално течение, които въобще трепят хора наред. След малко ще ви покажем как точно става това с едни потресаващи кадри. Тези същите изроди са подкрепени от Николай Младенов и той сяда на една маса с тях. Той е съучастник в престъпленията на тези терористи. Сега ще ви покажа техните престъпления. Да пуснем видеото, в което се вижда как действат тези, които седят на една маса с Младенов и са подкрепени от Борисов, т. нар. сирийски бунтовници. (Видеоматериали)
Тези потресаващи кадри, уважаеми българи, показват как действат тези, които ние подкрепяме ние – имам предвид българското правителство, не ние. България обаче, в лицето на българското правителство, застава така, че подкрепя тези изроди. Вие видяхте как действат, това са т. нар. революционери или бунтовници. Видяхте как хвърлят хора от покрива на сграда, видяхте как ги заливат с бензин и ги палят живи, видяхте как ги избиват като овце и крещят „Аллах уагбар”- Аллах е велик, и крещят „Всеки, който е с Башар, ще го последва това. Сега аз не знам дали режимът на Башар Асад е хубав или лош, но вие кажете, дали тези хора, като вземат властта… Защото сега целият цивилизован свят е застанал зад тях, Америка е зад тях, Израел е зад тях, Европейският съюз – тихомълком, както винаги по един (няма да казвам неприлични думи), по един начин, който не е достоен, си мълчи, вместо да вземе отношение. Единствено Русия и Китай надигат глас в защита на законното правителство на Сирия. Пак казвам, дали то е лошо или хубаво, може да каже само сирийският народ. Тези обаче, които идват сега, събаряйки Башар Асад, са определено изроди, които няма да се спрат пред нищо. Представете си какво ще правят те, когато имат цялата власт, представете си какви зверства и издевателства ще вършат и ще бъдат наричани „демократично правителство” и „арабска пролет”. Ето, това е цинизмът и демагогията, към която се присъединиха българските управници начело с Борисов и това нещастно протеже на чужди служби Николай Младенов. Между другото за Борисов започвам да си мисля, че също е марионетка на чужди служби, защото не може българин, и то претендиращ да е някакъв мъж с характер, не може да се държи толкова сервилно и толкова беззащитно, и толкова жалко при такива събития. Борисов се държи в момента като абсолютна марионетка на чужди сили, на чужди правителства и на чужди интереси. И дори не прави опит да постави някаква обективност в цялата работа, защото тези кадри той спокойно може да ги гледа, ако не, да му докладват негови съветници какво става реално в Сирия, а не да ми говори глупости – как там кръвопролитието, братското трябвало да спре и подобни жалки клишета, вместо да каже по същество какво всъщност става в Сирия.
В Сирия става един преврат, който е инспириран и финансиран от Щатите, от спецслужбите на Щатите, Израел и Турция. Този преврат има грозно и ужасно лице. Вие го видяхте. Тези кадри, които ви показах, драги българи, аз ще направя необходимото да ги прожектирам, така че да се видят от народните представители в българското Народно събрание. Защото там има една голяма група от толкова заблудени овчици, които не само че не си дават усилия да помислят върху темите, ами наивно вярват или се правят, че вярват в приказката, която ни разказват световните медии на световния финансов елит – за лошия авторитарен режим на Башар Асад и за добрите борци за свобода, тези изроди – фанатици. Ако това са борци за свобода, значи представяте си каква свобода ще настане първо в Сирия, а по-нататък и в други държави. Защото подобни талибани вече виждаме в Пазарджик. В Пазарджик, нека да пуснем и тези кадри, в Пазарджик такива с бради, с викове „Аллах уагбар” вече маршируват и се заканват. И когато един ден започнат да хвърлят хора от покривите на сградите… Ето това са кадри от Пазарджик, 2012 г., не е Сирия, не е Саудитска Арабия. (Излъчват се кадри)
Нека сега да върнем тези кадри, където пак се чуваше същият вик Аллах уагбар от Сирия – там, където избиват хора. За да видите как същата тоналност, същата заканителност, същият зверски фанатизъм и идиотизъм звучи в тези призиви „Аллах уагбар” и „който не е правоверен – под ножа”. Това е всъщност кръвожадният призив на тези джихадисти. (Излъчват се кадри)
Знам, че са много тежки тези кадри, знам също така обаче и съм убеден, че ако тези хора стигнат до България и имат възможност да действат така, ще го направят. И затова, уважаеми българи, ви развалям обяда с тези кадри, защото трябва да се знае истината, трябва да се знае какво ни чака, ако страната ни втори път бъде завладяна от ислямския ятаган. Ето това ни чака, което виждате в Сирия. А те вече имат свои кадри, които ги видяхте, да маршируват и да крещят „Аллах уагбар” в Пазарджик. Да, те били цигани, но какво от това, какво от това, ако ги фанатизират. Смятате, че няма да режат глави, няма да хвърлят хора от покрива ли? Ще го правят, ще го правят и ще викат, и ще танцуват, и ще пеят, не се съмнявайте в това. Кой обаче ще е виновен? Този, който сега управлява България и допуска исляма в нашата страна.
Дали тези кадри ще ги видите по някоя друга българска медия? Аз мога да направя облог, че това няма да стане. И ще го спечеля, защото другите медии, които се наричат български, правят всичко възможно да покриват истината и да ви показват това, което господарите на ефира от Вашингтон им наредят.



Гласувай:
23



1. becksssss - Отивай да работиш бе, дървен фил...
04.11.2012 15:54
Отивай да работиш бе, дървен философ! Аман от политолози и празнодумци!
цитирай
2. coyote - До 1
04.11.2012 15:57
Кажи от това, което е написано - кое е лъжа, кое невярно, кое подвеждащо ?
Ти не разбираш ли, че тази битка е и за теб ?
цитирай
3. zabylgarite - Toва е така
04.11.2012 16:14
а най-новото е,че вече е реално идването на сирийски бежанци в България. Стари казарми се приготвят в Силенград,Хасково.Някой каза и Своге.

После Волен бил лудия.............
цитирай
4. tomcat2 - Ами какво друго му остава на тъпата ...
04.11.2012 16:14
Ами какво друго му остава на тъпата селска кратуна освен да завърши изключително успешния си мандат ,като ни вкара във война !.Евала колега атакист!
цитирай
5. анонимен - Илийчо мамин,
04.11.2012 16:27
как се събра толкоз мозък в главата ти ?
Че ти много си се напъвал дорде напишеш такава научна дасератация !
цитирай
6. анонимен - toku 6to 4uh po edna televizia,4e sme imali sporazumenie s izrael
04.11.2012 16:53
za predostavyane na vazdu6noto ni prostranstvo.4e evreiskite samoleti mojeli spokoino da preminavat prez grackoto vazdu6no prosranstvo ottam v na6eto da si var6eli rabotata bez da zarejdat samoletite s gorivo i posle da si hodeli u tyah.tova sporazumenie za satrudni4estvo go bil podpisal boiko i mladenov.pitam;nyakoi znae li ne6to pove4e po vaprosa,za6toto tova se krie? kakvo satrudni4estvo i kakvi poleti na na6a teritoria i ima li tova vrazka sas sledite v nebeto koito ostavyat neizvesni nam samoleti?i nakraya -tova ne vi li miri6e na voina?
цитирай
7. анонимен - ..
04.11.2012 17:26
Волен,може и да е болен...но това не пречи,горното да е много близко до истината,аз не съм от атака и не ги харесвам,аз съм Българин,който вижда истината.Жалко,че още не можете да прогледнете и проумеете нещата,и това ще стане някога,дано не е късно.
На автора,мога да кажа само Браво!Много точно,особено първата част,дано повече хора го проумеят,мака че лично аз мисля,че е късно вече...
цитирай
8. lambo - Ако не бе АТАКА, Борисов нямаше да е Премиер
04.11.2012 19:38
Какво се правите сега на ...
"АЗ НЕ СЪМ ОТ ТЯХ, КАКО СИЙКЕ "
цитирай
9. анонимен - Атака беше част от управлението
04.11.2012 21:19
Моят глас е един от тези, които я вкараха там. За което силно съжалих впоследствие, когато Атака стана част от послушните подгласници на ББ. Оказа се не националистична, а точно обратно -популистка групичка хора, които боравейки с жестоки истини за българския народ и българската нация, се присламчиха към "таз, която е на власт" и събориха вота на останалата опозиция, когато така обрисуваният слагач на хамериканците (беше въпрос само на гласовете на Атака) да гледа парламента откъм външната страна на загражденията (а защо не и от специално място в пандиза?!). Тогава Атака предаде всички, гласували за нея, всички, повярвали в журналистическите хватки на Волен. Такова ухапване не се забравя и аз зная, че статийки като тази не могат да върнат доверието ми в Атака -никога. Може гласът ми да пропадне в нищото, но ще гласувам за идея, която е национално отговорна, но не и свързана с Атака. Мисля, че много други хора мислят като мен. Воплите ви ми приличат на "крокодилски сълзи".
цитирай
10. coyote - АТАКА В МОМЕНТА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ КР...
04.11.2012 21:39
АТАКА В МОМЕНТА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ КРИТИК НА БОРИСОВ. 1,6 милиона българи бяха излъгани да гласуват за Бойко. Т.е. Борисов измами 1,6 милиона. Лесно е сега да кажете ама Волен ги подкрепяше. Целия народ ги подкрепи. Когато народа видя, че Бойко лъже - си оттегли подкрепата. Когато Волен видя, че Бойко лъже - си оттегли подкрепата. Бойко обещаваше какво ли не на Волен, да развали концесионните договори и т.н.
цитирай
11. kito - Кое е общото между хитлеристка Г...
04.11.2012 21:47
Кое е общото между хитлеристка Германия и настоящите Исландия и Венецуела? Това, че изгониха банкерите, след което моментално тръгнаха към Златен век, а светът ги обяви за "лоши". Защо лоши? Защото са отхвърлили банкерите измамници. Тук трябва да направим същото и ще тръгнем нагоре. Моментално!
цитирай
12. анонимен - Не обръщай внимание на първият, ...
04.11.2012 22:36
Не обръщай внимание на първият, Бекса. Той е шизофреник и се знае отдавна.
цитирай
13. анонимен - Тук има един банкер Троен Алекс. Тоя ...
04.11.2012 22:45
Тук има един банкер Троен Алекс. Тоя как лъже. Изнася му защото от банкерските кражби се издържа. Hо като се обадят бивши служители, веднага млъква щото ще го издадат колко е бизнесменски :-)))
цитирай
14. schumpov - Толкова лъжи на куп само Станишката ...
04.11.2012 23:08
Толкова лъжи на куп само Станишката може да избълва, но той ги изрича умно и убедително. Поучи се от него, сигурно ще ти се зарадва.
цитирай
15. анонимен - много наивно е това което пишеш
04.11.2012 23:09
никой няма да хукне да си тегли депозита за кутия цигари данък на 1000 лева.
Никой!

тъпо, че чак сидерънка...
цитирай
16. анонимен - никой няма да хукне да си тегли де...
04.11.2012 23:28
анонимен написа:
никой няма да хукне да си тегли депозита за кутия цигари данък на 1000 лева.
Никой!

тъпо, че чак сидерънка...

А тези, които вече го изтеглиха? Чакай да позная - те са тъпи, нали?
Родените за овце, остават такива до живот. Колкото и да ги стрижеш винаги викат, че можело и по-зле да бъде, затова траят. Овче мислене.
Въпросът е, че нямат право да ти ги вземат, а не колко ще ти останат. Не схвана, нали? Tогава бъди готов за ножицата, че вълна требе.
цитирай
17. samvoin - С всичко останало от анализа съм ...
05.11.2012 02:16
С всичко останало от анализа съм съгласен, само със сравнението с Хитлер и Полша, не бих се съгласил изцяло.
Нека си спомним за зверствата на поляците над германското население на Данциг - днес "Гданс".
Нека си спомним, че Германия е териториално ощетена и до днес от Полша, макар и малко спорно, защото в миналото има германски колонизации на Полша и Русия.
Какво и кого ще бранят САЩ или Израел в Сирия, а може би "мъгливия Албион"?
Свое изтребвано там население?
Важи въпроса и за останалите страни срещу които водиха кървави и геноцидни войни и с които дори не граничат, за да имат някакви гранични или исторически спорове и противоречия...
Въпроса обаче тук е: Къде е позицията на "Атака" по тая тема, понеже и симпатизираш?
Има ли я и каква е тя?
Къде, кога и как е изразена?
После, вестник "Атака" си е напоследък един радикално - произраелски вестник, след като непрестанно ни говори за "иранска заплаха" в един глас с Израел, както и за "ислямска" такава, а за израелската инвазия в България и англосаксонската имуществена такава, не казва и гък, нито за подмяна на езика, писмеността и културата ни от тях или за техните сатанински секти и ереси.
Не казва нищо и за измамата "холокост" и "6 000 000", чиито рекет бъдете сигурни, че няма да закъснее да последва и България след като настигна и Полша, последван от заформящите се турски рекети над нас - чрез исторически измами и изопачения и подмяна на нашето минало!
Защо мислите, родоотстъпниците (За втория и "Атака" гласува "ПРОТИВ" в софийския ОС!) не позволиха да бъдат именувани улици, на имената на генерал Луков и истинският "български Бисмарк" - професор Филов?
Дали пък наглостта на ДПС, не е естествена - окуражена и вдъхновена последица от тези именно действия на останалите партии, та да отрече генерал Делов и да направи опит заедно със соросовци, да изхвърли и Левски и Ботев от учебниците?
Дали и гаврата с последните двама и Царете ни, не е последица също от това?
Както и от шизофренията на ГЕРБ в Ямбол?...
цитирай
18. samvoin - И съм съгласен с горното изявление, ...
05.11.2012 02:18
И съм съгласен с горното изявление, че поне в онзи момент, наистина без "Атака" ГЕРБ нямаше да има власт и щеше да има нови избори, вероятно...
РЗС, все още не беше купено и от тях и подчинено, макар и израелска пета колона и слуги на други кръгове, маскирани като "български консерватори - традиционалисти"...
цитирай
19. samvoin - АТАКА В МОМЕНТА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ КР...
05.11.2012 02:28
coyote написа:
АТАКА В МОМЕНТА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ КРИТИК НА БОРИСОВ. 1,6 милиона българи бяха излъгани да гласуват за Бойко. Т.е. Борисов измами 1,6 милиона. Лесно е сега да кажете ама Волен ги подкрепяше. Целия народ ги подкрепи. Когато народа видя, че Бойко лъже - си оттегли подкрепата. Когато Волен видя, че Бойко лъже - си оттегли подкрепата. Бойко обещаваше какво ли не на Волен, да развали концесионните договори и т.н.
Волен Сидеров, не беше избран в парламента, за да подкрепя ГЕРБ, защото ако беше така - то електората гласувал за "Атака", би гласувал директно за ГЕРБ.
РЗС и сините, също не бяха избрани за това.
И на трите партии, беше отредена от електората ролята на опозиция и за това се досамоубиха.
Далеч обаче, не само това са предателствата на Сидеров към електората му и греховете му.
Има още много, но не е мястото под този постинг, да ги изброявам...
Кой гласува в миналия още парламент, в подкрепа на отмяната на българският език като задължителен у нас?
Има стенограми и бяха пуснати от Никола Григоров в една от брошурите му "Рушители на съвременна България" и бяха показани и от Стела Банкова и Минчо Христов, независимо от моето отношение към тях...
Кой гласува в подкрепа на закони на Емел Етем?
Няма да говорим и за поведението на "Атака" в ОС - Плевен, по време на миналото "синьо" (Чиито номенклатурни изчадия, сега са при Кунева - Пръмова!) и ДПС - статукво или при настоящото червено - ГЕРБ-ерско...
цитирай
20. анонимен - Пълни глупости си написал, човека ...
05.11.2012 08:38
Пълни глупости си написал, човека ти каза - данъка е толкова малък, че никой няма да си изтегли парите.
Ако наистина вярваш в глупостите, които пишеш, значи си за психодиспансера, в противен случай си просто неумен манипулатор.
цитирай
21. анонимен - ало,списователя
05.11.2012 08:52
Това,че не харесваш Герб,си е твой проблем!Личи си от всякъде!И аз не го харесвам,но това на мен не ми е проблем!Сега за лихвите!Този Армагедон,дето го описваш,просто няма да се случи!Няма как да стане!Данък върху доход е най-нормалното нещо на този свят!А лихвите са доход!Така че,данъка си е на място!Друг въпрос е,че депутатите играят на въже!И по всяка вероятност ще прецакат нещата!Тези прения за срочни и безсрочни ще вмиришат работата!И последно-един приятелски съвет!"Мисленето е болезнен процес,но е задължително!"Познай кой го е казал,и тренирай здраво!Жив и здрав!:)))))
цитирай
22. анонимен - ???
05.11.2012 09:48
Интересно как толкова хора не си изтеглиха депозитите в предните 2-3 години, когато лихвите паднаха от 9% до 5%, а сега, когато лихвите ще паднат (заради данъка) от 5% на 4.5%, ще ги изтеглят ?!?

Момче, първо мисли, после пиши!
цитирай
23. анонимен - Тцтц....
05.11.2012 09:51
Поредния малоумник, седнал да защитава Асад, който избива безогледно собствените си поданици...
цитирай
24. анонимен - бб излъга хората
05.11.2012 10:21
2009 г. бб излъга хората. Кой е бб? Всички вече знаем, но не сме си задавали въпроса: Кой можеше да е охрана на Тодор Живков? Кой? За бб ние сме "лош матрял". За това през неговия мандат пръскането с кемтрейлс от ниско летящи самолети на населението и всичко останало над БГ стана ОЖЕСТОЧЕНО! Българите трябва да обърнат внимание на големия брой самолети летящи във всички посоки на НИСКА ВИСОЧИНА, вкл. над АЕЦ Козлодуй където е забранена зона. Полетите им са твърде странни понякога по невиждани коридори. Никой обаче не обръща внимание на ВИСОЧИНАТА НА ЛЕТЕНЕ И ГРОХОТА, с който те минават! Странно. Височината на полетите в life traffic на http://buzair.com/en/watch-live-air-traffic/ или http://www.flightradar24.com/ е над 8000 м, но дали е такава? Ето един самолет, чиято височина е 5 пъти по-ниска http://prikachi.com/images.php?images/755/3538755S.jpg !!!!!! Какво ли е показал радарът за него??? Къде са нашите ПВО? Защо лети така? Значи има нещо нередно. Може би се е заблудил и лети толкова ниско близо до Стара Планина??? Не, не, неТези граждански самолети уважаеми братя ви пръскат с химикали и отрови наречени кемтрейлс. Те тровят всичко над което се изсипват - въздух, вода, почва, избиват пчелите, променят климата. Това нещо е повече от 6 години в България. Управляващите го знаят и на въпрос от Хрътките отговориха, че това са самолети на НАТО. само че с кемтрейлс се пръска вече в цял свят!!! Не всички държави са в НАТО и не навсякъде могат да летят ВОЕННИ САМОЛЕТИ!!! В тези пътнически самолети няма пътници, а това http://prikachi.com/images.php?images/840/5439840l.jpg
В тези канти има: барий, кадмий, наночастици алуминий, канц. вируси, диетилен бромид, бактерии, мукоплазма и др. Това се диша от вас и ви разболява сериозно, което не може да се вдиша отива в почвата и водата и пак идва при вас!!! Много от вас вижда кемтрейлс следите и замъгляването на небето по НЕЕСТЕСТВЕН ПЪТ, но го отдават на нормалните следи, но се заблуждават. В нета има много материали за кемтрейлс - моля потърсете ги и вижте жестоката истината над главите си. Спазва ли правителството Конституцията, а именно:
Чл. 15.
Република България осигурява опазването и възпроизводството на околната среда, поддържането и разнообразието на живата природа и разумното използване на природните богатства и ресурсите на страната.
Чл. 28.
Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление.
Чл. 29.
(1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.
(2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.
Как така тези самолети ни тровят и разболяват? На каква база, по чие споразумение, с кои пари? Българите не трябва да се заблуждават и трябва да разберат и осъзнаят жестоката истина над главите си! Тя е реалност.
БЪЛГАРИ това е също голяма тайна, която е още по-жестока от АСТА и против, която трябва да се борим! Не се заблуждавайте!
цитирай
25. анонимен - ненавиждам Бойко
05.11.2012 12:03
когато взеха властта мислех че наистина ще има промяна а какво се получи стана още по зле.
цитирай
26. samvoin - Поредния малоумник, седнал да з...
05.11.2012 12:19
анонимен написа:
Поредния малоумник, седнал да защитава Асад, който избива безогледно собствените си поданици...
Ако за тебе хаховците от Ал Кайда (Дето ужким за вас, беха "заплаха номер едно за света и цивилизацията" и "свръхсилни" и "врагове номер едно" на любимия ви "хуманен и демократичен" Запад и нов световен жандарм!), муджахедините, саудитските провокатори - шовинисти и етносепаратисти и ционистката терористична пета колона в Сирия, са "народа на Сирия" и "собствените поданици на Асад", то май ти верно се нуждаеш от преглед.
Ако аз взема една пушка и почна да стрелям по полицаи, да вривявам болници, пътища и мостове и да убивам наред и ме гръмнат, това политическо убийство ли ще е?
Примерно, щото мразя Боко или "Гоце" и ги сметам за диктатори и не ща да ги има на власт и в парламента, ми да са по затворите и със забранени организации, няма да ги беся и коля както направиха "демократите" ви със Саддам и Кадафи или като комунистите след 9-и...
Или щото сметам последните избори за фалшифицирани, нечестни и недемократични или щото няма моята идея медийна изява и още купища други причини и поводи?
При това да го правя, с оръжия и финансиране от чужди страни, с агресивни амбиции към нашата, каквито определено има Турция срещу Сирия - мераци за установяване на ново Османско иго и турцизация там.
Да не говорим за съдбата на православните в Сирия, ако не дай Боже Асад падне.
Не съм "адвокат" на Асад, той и властта му, наверно имат своите грешки и грехове и имат и своето заслужено недоволство у някои срещу себе си, като всеки режим управлявал дълги години тоталитарно и "замитал под килима" някои нередности, в името на "целесъобразността", както прочие се прави и в любимите ви САЩ и ЕС, обаче и днес.
Но нека бъдем честни, че Асад се опита да ревизира този момент, покани издържаните от чужди и вражески на нацията и народа му нехранимайковци в Сирия на честни, демократични и многопартийни избори и на референдуми и каза, че ако народа не го избере - ще си ходи.
Те
цитирай
27. samvoin - защо не оставиха бомбите и взрив...
05.11.2012 12:26
защо не оставиха бомбите и взривовете и не излязоха достойно на избори, пък тогава да претендират?
Защото външните им господари не им позволиха, както и на комунистите у нас, когато професор Богдан Филов ги покани към национално помирение и единение на 1 септември 1944-а година и защото всички тези, далеч не се борят за народа, социална правда или демокрация, а това е само словоблудство.
Егати "демокрацията" - на бомбите, терора, бесилките и превратите и на верската омраза и противопоставяне.
Егати и демокрацията, на клането над невинни жени и деца, които не са с тях в Хула и башибозушките мародерства.
На наркотиците, порнографията и всички "западни екстри" от една страна, на превземането, реколонизацията и териториалното разпокъсване на Сирия и сирийската нация от една страна и кървавия верски фанатизъм и война от друга.
Опазил Бог Сирия, ако тази "алтернатива" на Асад се случи, макар последния да "не е Ангел".
Колко амнистии даде Асад на терористите и кой наруши пръв примирието през празничните дни, а?
После, каквото и да говорим, партията на Асад беше тази, която изгради за десетилетия Сирия като държава със завидна икономика, социална и стопанска политика и жизнен стандарт, като една бивша колония.
Макар и с елементи на тоталитаризъм, там имаше завидни верски права и свободи за целия Близък Изток и граждански мир и стабилност, както и свобода на частната инициатива - макар в условията на своего рода тип национален социализъм, за разлика от при комунистическия тоталитаризъм - който ние познаваме.
Какви повече аргументи да изтъкне човек, на дебили или платени папагали като вас, за това, че дестабилизацията на Сирия е опасна за целия регион и най - вече за Християнският свят и цивилизация и за Балканите ни особено попълзновенията там на англосаксонския кървав неоколониализъм, жидовия ционизъм и великотурския неоотоманизъм?
цитирай
28. анонимен - Хасму
05.11.2012 12:28
Абе 21-и, лихвата от депозита като доход, дали лихвата по кредита е разход!? Май не е, според икономисти като теб и като Дянков. Щото аз имам кредит срещу депозит. Пфу, аман от разбирачи! А, и да добавя - колкото и да го четкат платените социолози Бойко, колкото манипулации Цецо да подготвя, трябва едно да ви е ясно - ГЕРБ ще го духа след половин година!!!
цитирай
29. samvoin - когато взеха властта мислех че н...
05.11.2012 12:29
анонимен написа:
когато взеха властта мислех че наистина ще има промяна а какво се получи стана още по зле.
И аз мислех от самото начало, че ще има промяна, но към по - зле и по - зле.
И не само, че за съжаление познах, но и надминаха в изцяло тази посока очакванията ми. ;)
Няма какво да се и чака друго, от лица с интелектуалния потенциал и компетентност, а и "морал" на Бойко Борисов и Цветелинка Бориславова, с "морала" на "другаря" Цецко Цачев от Плевен или с видимо колониалните и назначени отвън администратори - Николай Младенов и Симеон Дянков, особено като погледнем биографията и съпричастностите на Дянков.
Нямаше и друго какво да чакаме, като си спомним кой вкара Борисов в политиката и го "четкаше" и чии медии му правеха ден и нощ реклама...
цитирай
30. samvoin - За съжаление, те сега са ни подго...
05.11.2012 12:31
За съжаление, те сега са ни подготвили следващите - на Кунева - Пръмова, на Слави Бинев - пишман - архонта и масон, а Станишев и Доган са си им "дежурните" величини и постоянни...
Това е най - опасното и още по - опасното, че дебилизирания електорат се готви пак да им се върже и да обрече поколенията си на довършване.
цитирай
31. анонимен - Ей, койоте,
05.11.2012 13:42
не стряскай излишно и без това стреснатия и обезверен българин,че под стрес човек съвсем неадекватен става и току виж повярвал в поредната глупост. Не забравяй, че полуистината никога не става истина, както и, че хората не са толкова наивни, за каквито ги смята твоя прегрял до червено мозък.
цитирай
32. batogo - Ей, койоте и още нещо...
05.11.2012 14:11
България членува в защитния военен съюз НАТО, от което произлизат определени политически ангажименти, които няма как да бъдат съобразени с твоя посредствен критерий. Когато достойният човек, общност или държава поемат определени ангажименти, те ги изпълняват, а не се измятат според удобството си като фурнаджийска лопата. Има един прост, вселенски закон, според който за да получиш, трябва да дадеш...
цитирай
33. kito - България членува в защитния военен ...
05.11.2012 14:40
batogo написа:
България членува в защитния военен съюз НАТО, от което произлизат определени политически ангажименти, които няма как да бъдат съобразени с твоя посредствен критерий. Когато достойният човек, общност или държава поемат определени ангажименти, те ги изпълняват, а не се измятат според удобството си като фурнаджийска лопата. Има един прост, вселенски закон, според който за да получиш, трябва да дадеш...

За какво са ми тези ангажименти? Hа кого му трябват? Tова, че няколко души по високите етажи го искат, не означава че е волята на народа. Питай произволен човек кое ще избере: да се дават пари за война или същите пари да се дадат на майките с деца? НАТО и темподобните са абсолютно нежелани, а ще бъдат и ненужни, ако не съществуваха империалистическите амбиции на американци, руснаци и де що има други подобни алчни боклуци посягащи на чуждото.
цитирай
34. анонимен - СМЕШНИКО С НОМЕР 32............
05.11.2012 14:55
ПЪК И ДРУГИ КАТО ТЕБ МНОГО ТУК.............И ТОВА,ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е В НАТО НЕЩО ЩЕ ТИ ПОМОГНЕ ЛИ...........КОЛКОТО ПОМОГНА НА КИПЪР КОГАТО ФЕСОВЕТЕ СЕ НАСТАНИХА ТАМ.........ТУК ВИЖДАМ ЧЕ ИМА ДОСТА ПЛИТКОУМНИ ХОРА, АМА ЗДРАВЕ ДА Е
цитирай
35. анонимен - ku
05.11.2012 15:14
Ей ама много прост матриял пише тука. Прав е Бойко- трудно е да се работи с такива капути като напр. автора и поддържащите го платени Бесепарско рубладжийски писачи.Чак ми се повръща от тези платени излияния.Интересно дали ви плащат добре и колко рубли / разбира се в евро/ ви плащат да оплисквате с отровната си помия постиженията на заслужаващия високо уважение кабинет на ГЕРБ.Хората виждат какво се прави, какво се строи и плюнките се връщата към вас проклети родоотдтъпници
цитирай
36. samvoin - До номер 32: 1. Никой не ни е п...
05.11.2012 15:34
До номер 32:

1. Никой не ни е питал, искаме ли или не НАТО или ЕС (Тоест, от демократична и гражданска гледна точка, това решение е нелегитимно.)...

2. Някъде и някога НАТО да ни е карало, ама НАТО, а не САЩ, Израел, Турция и Англия да късаме със Сирия?

3. Да има решение на НАТО, за обявяване война на Сирия?
Няма и как да има, защото НАТО съобразява решенията си с тези на ООН, а в ООН има вето върху Резолюцията за външна намеса в Сирия.

4. Сигурен ли си, че всички страни - членки на НАТО, са скъсали отношенията си със Сирия, както ние?
Например Норвегия, Унгария, Гърция и други, май също са членки на НАТО, ама не са отзовали посланиците на Сирия, а?

5. Какво общо има с НАТО, едностранната подкрепа на Младенов за терористите в Сирия и кое решение на НАТО ни кара да го правим, в това число да въоръжаваме и Ал Кайда?
Кое решение, ни е карало да късаме със Сирия и да заемаме ПЪРВИ позиция?
Не беше ли България първа, тази която изгони Посланика на законната и легитимна власт в Сирия, с което влезе и първа в света, в една необоснована от наша национална гледна точка война с нея?
Кому беше нужно това? Направихме го, дори преди да го е направил новия ни господар и "световния жандарм", а дори и преди Англия и всички западни страни, ако проследим хронологията.
Даже и чифута Паси, не беше ционист колкото Николай Младенов и не изгони Посланика на законната власт в Ирак, когато САЩ обяви война на Ирак, въпреки призивите на САЩ и "съюзниците" - окупатори, да го направим...
цитирай
37. samvoin - И като сме членове на НАТО, Гърция ...
05.11.2012 16:20
И като сме членове на НАТО, Гърция също беше членка на НАТО при бомбардирането на СР Югославия, ама не участва в него и не прекъсна отношенията си с изолирания режим на Милошевич, като дори му даваше отявлена поддръжка.
Турция е членка на НАТО, но поддържаше близки търговски отношения с Иран и на моменти с Русия.
После, Израел от кога е членка на НАТО, че заради Израел който иска война срещу Сирия и Иран, трябвало да се мразим с Иран и Сирия?
Турция и ние, не бяхме ли членове на НАТО пак, когато Израел извърши терористично - пиратски акт срещу ХУМАНИТАРЕН контингент на ООН и Турция?
Наши граждани, също пострадаха...
Как тогава не бяхме в НАТО, а бяхме с Израел - които не са дори кандидат - членове, а сега когато Турция провокира и нарушава границата на Сирия с изтребители и обстрелва градове и села едностранно в Сирия, трябвало да си спомним изведнъж, че сме членове на НАТО и да сме твърдо зад Турция?
А Иран, кого от НАТО застрашава?
Всички членки на НАТО ли имат американски и британски военно - окупационни бази и всички ли пуснаха ПРО?
Ха, "за домашно"...;)
цитирай
38. batogo - За 34...
05.11.2012 18:27
Глупака винаги се мисли за много умен, просто защото няма как да разбере, че е тъп.
цитирай
39. batogo - За samvoin...
06.11.2012 10:43
Прекалено опростяваш нещата, приятел. Няма как режисираната и тенденциозна информация на медиите да те направи компетентен по тези въпроси, които ми задаваш. Нито пък аз съм достатъчно компетентен, за да ти дам верни отговори. Аз дадох мнението си по съвсем принципни неща. А отзоваването на посланик не е обявяване на война. Най - странното у нас е, че всеки е компетентен във всичко повече от професионалистите, докато не дойде време за действия и отговорност.
цитирай
40. samvoin - Прекалено опростяваш нещата, п...
07.11.2012 04:41
batogo написа:
Прекалено опростяваш нещата, приятел. Няма как режисираната и тенденциозна информация на медиите да те направи компетентен по тези въпроси, които ми задаваш. Нито пък аз съм достатъчно компетентен, за да ти дам верни отговори. Аз дадох мнението си по съвсем принципни неща. А отзоваването на посланик не е обявяване на война. Най - странното у нас е, че всеки е компетентен във всичко повече от професионалистите, докато не дойде време за действия и отговорност.
Крачката между изгонването на дипломатическа мисия от една страна и обявяването на война, е много малка и действията са съвсем близкозначни!
Ние просто бойкотираме тази страна, без никаква обосновка и обективни причини да го правим, според Международното право, дори самото то, да е доста "съмнително" меко казано, като справедливост и еднакво прилагане и спазване, за всички и всяка страна.
Какво ни е направила Сирия и нейния Посланик, че да го гоним?
С какво е провокирал той или правителството му, нашата страна или власт?
С нищо, разбира се.
И кое е "манипулацията", като аз цитирам факти?
Оспори ги...
Оспори факта, че ние първи и единствени в онзи момент, изгонихме Посланика на Сирия и скъсахме отношенията с нея - десетилетен, коректен и добър наш търговски партньор и приятелска нам нация.
Докажи ми, че е имало такова искане от НАТО. Пък било и като медийна информация или че някъде в Договора ни за присъединяване към НАТО, сме поемали ангажимент за късане с определени страни?
В НАТО, ние имаме право на вето и на искане за защита от страни извън НАТО, при провокация, поне формално.
А много повече причини и поводи имахме, да изхвърлим Посланика на БЮРМ или на Израел, както и да поискаме помощ и натиск от страна на НАТО върху престъпния македонистки и неотитов режим в първата, ама не сме...

цитирай
41. batogo - Според мен..,
07.11.2012 16:13
въпреки, че съм далеч от идеята да адвокатствам на някого, причината е неадекватното, садистично отношение на диктаторския режим спрямо собствения му народ. Все пак живеем в 21-ви век и диктаторските режими с феодалното си, садистично отношение към своите народи нямат и не трябва да имат място в цивилизования свят. Където не се оттеглят от властта доброволно, се налага да бъдат отстранени със сила, защото спъват развитието на човечеството към по хуманен свят. Както когато нашият народ вдигна въстание за свободата си срещу турския поробител Русия се намеси на наша страна, така сега международната общност трябва да се намеси срещу диктаторския режим, за да се даде право на хората сами да определят съдбата си... Друг е въпроса, че в международните отношения, както и в нашите преценки често има двойни стандарти.
цитирай
42. samvoin - Какво садистично отношение, какви ...
07.11.2012 17:51
Какво садистично отношение, какви "диктаторски режими" и какъв собствен народ?
Имаме някакви си въоръжени от чужди страни психопати, продажници и пета колона, които взривяват мостове, тероризират мирното население, ако откаже да ги последва, освобождава криминални престъпници, изнасилвачи и наркомани от затворите (Такива бягат у нас от Сирия поне, като "политически емигранти" и "репресирани от режима", както и някога от Ирак при Саддам, освен комунягите - доста богати и нямащи нищо, ама нищо общо с някаква "работническа класа", пролетариат и прочие или тяхна идея, тъй като каквото и да беше, при Саддам работническата класа в Ирак си живееше съвсем нормално и сигурно.).
Това са тия от една страна, дето искат деградацията която видяхме у нас за 22 години и всички "благинки", идващи от Запад - като порно, хомосексуализъм, проституция, секти и прочие (Това са предимно деградирали и асоциални - продали се на националните врагове на Сирия, елементи!), от друга страна са фанатиците на Ал Кайда и някои други интернационалистически верски фанатици, които ще изтребят всичко що мърда и не е като тях и талибаните, ще "ядат репички" пред тях.
Вие сте интересни (пишмандемократите-глобалисти), подкрепяте САЩ когато бомбардира талибаните и изтребва цивилното афганистанско население - ужким "срещу Ал Кайда, фанатизма и тероризма", а сега когато са срещу Асад, последните са прави, а?!
И после, нали тези нехранимайковци - интернационалисти, желаещи Сирия 0 съзнателно или не, да изчезне като държава, бяха поканени от Асад на избори и им беше позволено да се борят легално за властта, защо продължиха да стрелят и убиват и не излезнаха на избори, както всяка нормална организация от нормални хора и не-престъпници и не-терористи, погромаджии и пораженци би направила, ако изобщо и пука за "собствения народ" и го смята за такъв и ако изобщо има някаква отговорност и национална такава пред него?
Нали им се даваха няколко амнистии и властта обяви и примирие, което тези нарушиха ПЪРВИ, даже
цитирай
43. samvoin - според пропагандаторските и са...
07.11.2012 18:00
според пропагандаторските и сатанизиращите Асад медии?
Не, тези няма да спрат, докато Сирия не бъде унищожена като държава и нация, докато не бъде сепарирана и разчленена и не изпадне в перманентна гражданска война, до пълното взаимоизтребление на народа и, както това става сега в Ирак и Либия и от което ще намажат нейните врагове - Турция със своите неоосмански шовинистични попълзновения, кървавата и геноцидна - антихристка и античовешка страна Израел, англосаксонския неоколониализъм и реколонизация на Сирия - ново заробване и фанатичните и квазиислямски (Може би там е "пример за демокрация и свобода", а?!) Саудитска Арабия, Кувейт, ОАЕ и Катар - баш, ужким даже и по данните на ЦРУ - "помощници на Ал Кайда", ама явно САЩ страдат от шизофрения или амнезия?
Такъв сценарии, би бил доста обезпокоителен и то за всеки нормален човек и особено православен християнин, европеец и българин, поне според мен.
За сега Сирия е някакъв "тил" срещу неоосманизма към Европа и някакъв "отклонител на вниманието му" - поне на въоръжените му сили и е една от спирачките срещу разгащилият се в последните 6-7 десетилетия, вероломен талмудски ционизъм, а също е и някаква "спица" в колелото на англосаксонския неоколониализъм и ново робство в Близкия Изток.
И не прави, крайно неуместни и глупави сравнения с две взаимоизключващи се и направо противоположни борби и исторически събития.
Докато нашите въстаници стреляха и гинаха за нашата Свобода, Независимост и изграждане на България и реализация на нейния национален идеал - всички българи в обща страна и хляб за всички българи, които да са свободни и независими и да живеят по своите разбирания и българските закони и докато се бореха срещу чужда страна и нашественик, зад когото седяха именно силите - стоящи днес срещу Сирия, то онези в Сирия стрелят точно за обратното.
Защото каквито и грешки да има режима на Асад и БААС, точно той освобождава Сирия, довежда национална революция там и я превръща не само в независима, но и в икономически
цитирай
44. samvoin - напреднала и в голяма степен - со...
07.11.2012 18:08
напреднала и в голяма степен - социално справедлива страна, с религиозна равнопоставеност, права и свободи и с право и свобода на частната собственост, за разлика от при комунизма.
"Грехът" заради който плаща властта на Асад, не е никакъв друг, а това дето Сирия не дължи една стотинка на световните бандити, не е роб на Световната банка и МВФ и няма как да пробие там, бандитския еврейски капитал и деградация.
Няма как да зависи и от своите бивши колонизатори, както зависи днес една Индия например, след убийството на нейните велики водачи от фамилията Ганди.
Или както зависят, именно арабските страни - стоящи днес срещу Сирия и техните династии и както е зависел Иран от времето на кървавия шах Пахлави.
Това в Сирия, е изключено като възможност.
Да, властта там е залитала може би в миналото, в някои тоталитарни крайности - като мачкане на опозиция, забрана за други партии и идеологии, политическо преследване и прочие, но не е единствената в онзи регион и в Азия, в това отношение, нито най - жестоката която историята познава или "уникално - жестока".
Такива репресии, има и в Турция, има в Саудитска Арабия, Катар, Кувейт и ОАЕ.
Такива репресии, има в окупираните от Запада Либия и Ирак и дори още по - жестоки, има в Афганистан...
Най - сетне, не много по - малки репресии над инакомислещи, познават и самите САЩ и Великобритания в своите истории, познава и целия Запад.
Репресии над инакомислещи, макар и не чрез смъртни присъди и жестоки побои, но чрез лежане в затворите и арести за изказани мнения и за идеологии, има днес и в ЕС, както и забрани за партии и идеологии, а това дето няма смъртни присъди, не значи, че няма физически отстранявания на врагове на сегашното статукво в Европа.
Справка: "катастрофата" на Хайдер, пребиването на историци - ревизионисти относно Втората световна война и някои натрапени ни "факти" от нея и прочие...
Какво да кажем за лежащия в затвора Хорст Малер в Германия и за присъдата и преследването срещу историци като Юрген Граф?
Какво да кажем за
цитирай
45. samvoin - преследването срещу независими8 ...
07.11.2012 18:16
преследването срещу независими8 журналисти като Асандж?
По чии крирерии за "демокрация и свобода", Запада днес е образец, че да определя параметрите им?
Още повече, точно при Асад - младши, започна да се наблюдава тенденция към реформа, ревизия и преосмисляне на тоталитарния характер на системата и постепенно преминаване към условията на многопартийност, амнистия на политически затворници и емигранти, разрешаване на забранени партии и организации и прочие.
Трябва да се оцени и историческата ситуация, в която политиката на забрани, репресии и крути мерки срещу антинационални радикални организации, е била налична, без да съм адвокат на режима там.
Няма революция, включая освободителна, нито война и национална борба без жертви и понякога невинни.
Не може да има стабилизация на една едва прохождаща страна, чрез либерализъм или без известни забрани и ограничения и без известен радикализъм и подтискане на някои свободи, водещи към егоизъм и богатеене на гърба на останалите.
Въпроса е, че дори в периода на диктаторската си същност, режима там е вършил нещо градивно за нацията и народа си, щом българи ходеха там при "разцвета" на "Тато" да се замогват, строят жилища и прочие.
И все пак, режима не е отнел изконните човешки права на вероизповедание, етническо самоопределяне и частна собственост, за разлика от други и особено интернационалистически режими, които историята познава, както и верски фанатичните в Близкия Изток...
Може би грешката на Асад - младши, беше в това, че в стремежа си към промени и демократизация на режима, до такава степен "разхлаби колана" и беше първоначално сдържан точно в действията си срещу терористите и провокаторите, че те със западните, еврейските и турските оръжия освободиха достатъчно престъпници и притиснаха доста хора да им служат - чрез терора, страха или откупите, а не ги локализира от населението и избеси до крак навреме, тия гниди!
Освен това, за съжаление се разбра, че и там е имал "в кухнята си предатели", за това и навярно е имало
цитирай
46. samvoin - някои отблъскващи зверства от с...
07.11.2012 18:29
някои отблъскващи зверства от страна на правителствените войски и въоръжени сили, при преследването на терористи и провокатори, в някои провинции.
След като военния му министър, излезе шпионин на Запада и продажник, как чакате да няма купени и в армията, които да са правили някои тенденциозни издевателства над цивилни, с които да мобилизират наистина масова народна неприязън към властта, сред някои по - апатични и аполитични?
Точно такива като военния министър и някои продали се генерали за западна валута, планират да свалят Асад и да опоскат Сирия, както Луканов и неговите туморни "разсейки" - България, като едни колониално - разбойнически администратори на новите нашественици (Или доста стари, познати и вековни и срещу нас?!) и поробители там, които ще разчленят и разорят Сирия и ще изтребят и изселят точно те населението й, както опитват и сега.
Това я чака Сирия, ако Асад падне.
Алтернатива, като независима, съществуваща и целокупна държава извън Асад - няма, поне за момента и още по - малко, от водачите на въоръжените провокации срещу властта, които всъщност изтребват масовото цивилно население там.
За съжаление, май властта сгреши като прояви снисхождение спрямо тях многократно, което те разтълкуваха като страх, слабост и отстъпчивост и за съжаление, май подкрепата на Русия и Китай е доста "плаха", а на Иран е категорична, но той още не е ядрен и велика сила, каквито са първите две.
Ако Русия дадеше достатъчно оръжия на законната власт там, отдавна да се е разправила и да е "секнала" разбойническите банди, както и да е "охладила мераците", поне на една Турция, ама нейсе...
Русия винаги е играла двойнствени игри и е предавала за съжаление, точно най - верните си партньори и съюзници, както СССР предаде и сателитите си, дори и васален режим като тоя на Живков.
Виждаме как двойнствено подхождат и към най - верния си партньор от бившия СССР днес - Беларус и към Лукашенко, властта в Москва се беше разревала по едно време и срещу тях.
Видяхме как оставиха Саддам,
цитирай
47. samvoin - Кадафи, а дори и Слобо - който нап...
07.11.2012 18:31
Кадафи, а дори и Слобо - който направо искаше да присъединява Сърбия към тях.
Някога България единствена не им обяви война, като съюзник на Хитлер, а Сталин не само вероломно ни нападна, не само предаде на кървава разправа с елита ни, ами ни ощети и териториално, за разлика от воювалата с тях Румъния...
Какво да кажем повече?...:(
цитирай
48. batogo - Диктаторските режими...
08.11.2012 18:18
са най - лесния и бърз начин за първоначално натрупване на капитал чрез присвояване на държавата с всичките и ресурси, включително и населението. Управляващата партия е просто една мафиотска организация, която изпомпва и разпределя националните богатства между своите най - верни членове, а останалите хора третира като крепостни, като чрез насилие и тормоз ги държи в постоянен страх... Няма да изпадам в подробности, защото всички сме го преживели и знаем за какво става дума. Проблемът на тези режими е, че хората са демотивирани, недоволни и озлобени, което води до некачествена, неконкурентна продукция и срив на икономиката. Това предизвиква нарастващо недоволство. Тогава натрупалата огромни богатства, връзки и влияние партийна върхушка инсценира промяна,/ както стана в страните от соцлагера и в самата Русия/, като прави дворцов преврат и избутва начело на властта втория си ешалон / добре обучените и подготвени свои слуги от репресивния апарат, чиновничеството и съдебната система/, а кукловодите остават в сянка, разполагайки с цялата финансова мощ за влияние и манипулация на политическите процеси. Или тъй наречения преход, в чийто капан сме и ние в момента и който няма нищо общо с демокрацията. Нов бардак със стари курви не става, но и с поколението на старите курви пак не става. А в сирийския бардак, понеже старите курви не искат доброволно да освободят местата, става меле...
цитирай
49. samvoin - Тази характеристика която даваш, ...
09.11.2012 01:57
Тази характеристика която даваш, прочие е присъща на комунистическите диктаторски режими, по - скоро и не толкова и не в такава голяма степен, на националистическите такива - които историята познава (Колкото и те, в последствие да станаха "квази" такива, пак са в много отношения за предпочитане пред комунизма, а в последствие видяхме и пред либерастията и глобализацията - другата "чума" и зараза, на двата века.).
Трябва да направим, в това число и съществената разлика, проанализирвайки комунистическите диктаторски режими - поне в Източна Европа и този в Сирия днес.
Режима в Сирия, не идва с чужди танкове и окупация, като реакция срещу националния идеал и като подронване на съществувалата преди него там, държавност и независимост ( С всичките и условности и "недъзи", на системите и режимите, властвали до 1944-а година у нас.), духовен живот и развитие на нацията и прочие...
Не идва и като реакция срещу националното, освободителното, религията и духа на нацията, не погазва, а връща и развива правото на частна собственост - честно и прозрачно добита.
После, режима в Сирия, изкара страната извън рамките на васалитета към големи сили и страни и към империалистите, колкото това можеше, за една млада независима държава и сам - с вътрешнонационални сили, я доведе до завидни икономически, стопански и социални показатели, за много страни - дори от "развитите", каквато се барабаняхме при Живков, а и днес, че сме ние.
Да, имаше недостиг на медицински лица и строителни инженери и си ги набавяше с достойно заплащане, от България - ценейки подобаващо, наши специалисти работили там (За разлика от Запада, днес!).
Да, може и да се е вписала революцията за национално освобождение и обособявано и там, в нечии чужди конюктури - в един или друг момент, ама днес щом е обругавана от най - силните и властни такива, изглежда е направил всичко по силите си, този режим, да излезе от това русло, за разлика от комунистическия.
После, когато докаралите комунизма външни сили у нас, а по - късно и
цитирай
50. samvoin - Тодор Живков, като васален &quo...
09.11.2012 02:05
Тодор Живков, като васален "вожд" на колониално владение, решиха, че вече комунизма и тоталитаризма, не им трябват в този вид и че е време да си ходи и му наредиха, той си тръгна безмълвно и безропотно, за да запази благоденствието и добруването на родата си (Да, като послушен васален управник, имаше и своите заслуги за нас, повече от предишните от неговата партия!) и да запази и своята "кожа".
Асад не само не бе сложен от чужди танкове и нашествие, с последване териториалното разкръстване и национално обезличаване на Сирия, но и отказва да си тръгне по чужда диктовка, макар че ако го направи, ще е най - необезпокоявания и благоденстващ днес човек, ако искаше да оглозга страната си, да вземе благата и, като отиде някъде да си ги харчи и почива.
Тя не е сега по - богата, отколкото когато встъпи в длъжност и няма повече блага.
Щеше да предаде поста на алчните си партийни другари, които го предадоха, точно защото им отказа този комфорт - да запазят личната икономическа власт и стопанска мощ, с цената на едно съсипване и разорение, на постигнатото в политически и обществен план.
Защото Асад, съзна своята отговорност пред нацията и страната - пред която се е нагърбил и какво ще стане с тях, ако той сега отстъпи и реши "да си носи Кръста до край" и защото все пак, неговата партия и революция, е излезнала от естествените национални потребности, нужди и изконна борба за свобода, а не като чужд инженерен проект, като какъвто либерали, комунисти и Ал Кайда.
Не като "чуждо тяло", като тумор за нацията.
Ако беше сдал разорението на страната си и беше избягал страхливо и подло, Русия би му дала убежище, а дори Англия му гарантира "закрила".
Това май съществено, го дели от "морала" на познати ни комунистически диктатори.
У нас Живков, направи точно обратното, сдаде властта на такива предатели и страната на разорение, "запази кожите" на близките си, както не направи и неговата дружка Кадафи даже и неговите съпартийци, решили да останат като една колониална администрация на новите
цитирай
51. samvoin - Комунизма у нас, дойде като съгл...
09.11.2012 02:16
Комунизма у нас, дойде като съгласие между враговете на България и победителите във ВСВ и ПСВ и обезкостители на България - явни и задкулисни и си "замина" без бой, пак по това съгласие, със съгласието им да си запази икономическата власт и то с изцяло разрушителни за страната ни последици, деляйки си я, с новите нашественици и колонизатори.
Това разбира се, не пропускай, че стана със ЗАПАДНА ВОЛЯ и поддръжка и нямаше и как, да е друго яче.
Къде са днес, недоносчетата на представителите на репресивния апарат и номенклатурата у нас от времето на БКП?
В Русия, Китай, Куба, Беларус?
Къде легитимираха и вложиха откраднатото от нашия труд?
Кой изкупува и глозга, обезкостена и обезценена България?
Кой е председател на ПЕС, в така наречения Европарламент?
Не е ли един, заради който ЕС ни наричаше "най - корумпираната страна" в Европа?
А кого "ухажват" от ЕНП у нас, така наречените "десни"?
Защо ли бившата комунистическа номенклатура, не само Запада не и обяви война у нас, като е такъв "радетел за човешки права и свободи" и "срещу всички тоталитарни режими", ами някак лежерно се "раздели" с комунизма и даде на бившите комунисти финансова мощ и пълно статукво в новия феодал - капитализъм и пародиен парламентаризъм?
Защо ли не постъпи така, с нито един свален чрез война и масов геноцид над съпротивляващия се народ в страната, националистически режим?
Саддам беше обесен, както и министрите му, Кадафи (Аз съм последния, който по определени причини, е възможно да му симпатизира...) - също...
Спомняме си съдбата на Хитлер и на национал - социалистите и виждаме, че те днес са "еталон за зло", а комунистите - не до там, чак и дори не и сталинистите.
Виждаме че нацисти - къде виновни, къде не до там, се "съдят" и издирват по цял свят, ако ще и на сто години да са, за разлика от комунисти или други режими, като тоя например на Пахлави в Иран или някои хунти, установени по американски сценарии...
Май тук, разликата е осезаема...
После, кой подкрепи болшевишката "революция" в СССР и
цитирай
52. samvoin - и защо и как, Саддам не е лош за Зап...
09.11.2012 02:24
и защо и как, Саддам не е лош за Запада, когато напада Иран, а стана "най - злия човек на света", едва когато взе петролните кладенци от англо - еврейската световна банда?
Не на последно място, очертаваш схема за диктаторските режими, а кой режим за теб е "еталон за демокрация", при който всички или болшинството живущи "добруват"?
Нима САЩ, не е също една своеобразна форма на двупартиен тоталитаризъм, където трети кандидат за президент и трета политическа сила в Конгреса, не сме виждали?
Някой да знае?
Формално и в "небитието", някъде знаем, че съществуват, а има и щати - със забранени партии и идеологии.
В САЩ има работеща съдебна система - изградена още от хора, които по твоите критерии, трябва да обявим за "хипердиктатори", не по - малко от Наполеон и Хитлер, в много отношения, да речем, но тази съдебна система и Конституцията им, бе многократно погазвана и "заобикаляна" и от "Патриотичния акт" - репресивен извънреден закон на Буш, сега от други "антитерористични" закони, от преследвания и слухтения, мъчения, извънредни затвори, лагери през ВСВ срещу граждани на САЩ - на база произход само и прочие...
Да не говорим, ако си нелегален емигрант и попаднеш в ръцете на емиграционните им.
Да не говорим и за експерименти с хора и че и днес имат готово конц. лагери за експлоатация, ако това се наложи, както и секретни директиви за тях.
Всичко това, ще рече, че те са "велика демокрация" и исторически и настоящ критерии, за такава?
Ама тези неща дето изброих, при Хитлер май биха наричани "уникално злодеяние срещу човечеството", при Лукашенко, това дето нямало друга партия в парламента - убезателно "диктатура" и "липса на демокрация" или "изборна манипулация" и изключване възможността, народа да иска така...
Побоя над пияни и друсани лица - чупещи парламента в Беларус и опитващи с дървета и дъски да го превземат, бил "терор", а в САЩ - кървавото смазване на мирни протестиращи, без всякакво оръжие в ръце - "спазване на законността и демокрацията".
Нещо, не мирише ли на много
цитирай
53. samvoin - двойни стандарти, от твоите кри...
09.11.2012 02:32
двойни стандарти, от твоите критерии за "свобода и демокрация"?
Когато в окупирания концлагер - ФРГ, има лежащи в затвора авторитетни историци, само за изразено мнение и историческо изследване по една тема, това пак е "демократично", а когато в Русия вкарват в затвора дрогирани анархоотрепки, защото са поругали Православен храм, става "антидемокрация", както и когато САЩ искат да подлагат Асандж на изтезания, също е "демокрация" и го наричат "шпионин", а на Сорос организациите в Русия, не са "шпиони", както и у нас?
Когато в Иран съдят някой за порнография, става "антидемокрация" и има сурова и прекалена присъда, когато във Франция забраняват бурките или в Италия - Разпятия, също е "демокрация"?
Както и когато Германия, иска да забранява партии и забранява идеологии и мнения и когато и ЕС иска това.
Да не говорим и за "демокрацията", на нацисткото изселване на български граждани от Франция, "толерантността" на холандско - ционистките антиправославни, ислямофобски и българофобски сайтове и пропаганди...
Тогава обаче, нищо не казвате?
Ето и кое "мирише", в цялата "игра" срещу Асад, "в името на човешките права и свободи".
Това, че именно тези, са "нравствените съдници" на Асад и че вие им пригласяте безкритично на тях, без да кажете кои са те.
Без да кажете, че са дружки и легитиматори и на бившите комунисти - сега крупни крадци- капиталисти у нас...
Без да анализирате, степента на "демокрацията и свободата" в техните страни и на "спазване на човешките и граждански права"...
Защо ли когато Орбан, вече попитах, иска в Унгария да декомунизира държавната администрация и да даде право на самоотбрана и отбрана на частната собственост, както и да създаде работеща съдебна система като тази на САЩ, е наречен "диктатор" и той?
Кой скочи в подкрепа на бившата номенклатура на кадъровците?
Май не беше нито Китай, нито Русия, нито Северна Корея, Виетнам или Куба...
Май бяха, пак твоите "демократи" от Брюксел, "воглаве" с така наречените "десни" поддръжници у нас на Боко и във ФР
цитирай
54. samvoin - Г - на "другарката" от ...
09.11.2012 02:35
Г - на "другарката" от ЩАЗИ или "другаря" Ангело Меркел, наподобяващ Цецко Цачев и Велислав Дърев у нас.
А изглежда, че Асад в Сирия, точно доказва, че за разлика от при комунистическия режим - дошъл и отишъл си привидно със съгласието на външните си господари и "инженери", един националистически режим, няма нито като власт, нито като мимикрия да позволи разорение и разделение на страната си и нейното връщане назад и кървава Гражданска война, както и "лукановци" на власт, а вие май искате точно това?...
Точно такова "замитане на дирите" на крадци и мошеници, на национални предатели, както у нас при посткомунизма?...
цитирай
55. batogo - Нека уточним основни неща...
09.11.2012 18:24
Моите основни критерии за демокрация са: Равенство пред закона, създаване на оптимални условия за развитието на личностните качества на всеки индивид, полезни за духовното израстване на обществото и човечеството, гарантиране свободата на избор и достойнството на всеки, както и личната му отговорност за този избор.
Що се отнася до Асад, него, режимът му и всички други подобни режими, както добре знаеш, ги подкрепя с всички средства Русия, защото в крайна сметка всичко е въпрос на геополитика и финансови интереси.
Като става въпрос за двойни стандарти, те са основен специалитет на политиците, без значение коя държава управляват и те се дължат на същите причини. Това явление, както знаеш, не подминава и националистите, както дори и обикновенните хора. А ти, след като не харесваш двойните стандарти, не ми пробутвай твоите. Иначе за много неща съм съгласен с теб.
цитирай
56. samvoin - http://www. dnes. bg/world/20...
10.11.2012 03:01
http://www.dnes.bg/world/2012/11/09/asad-erdogan-se-smiata-za-noviia-osmanski-sultan.172661
цитирай
57. samvoin - Моите основни критерии за демок...
10.11.2012 03:10
batogo написа:
Моите основни критерии за демокрация са: Равенство пред закона, създаване на оптимални условия за развитието на личностните качества на всеки индивид, полезни за духовното израстване на обществото и човечеството, гарантиране свободата на избор и достойнството на всеки, както и личната му отговорност за този избор.
Що се отнася до Асад, него, режимът му и всички други подобни режими, както добре знаеш, ги подкрепя с всички средства Русия, защото в крайна сметка всичко е въпрос на геополитика и финансови интереси.
Като става въпрос за двойни стандарти, те са основен специалитет на политиците, без значение коя държава управляват и те се дължат на същите причини. Това явление, както знаеш, не подминава и националистите, както дори и обикновенните хора. А ти, сед като не харесваш двойните стандарти, не ми пробутвай твоите. Иначе в за много неща съм съгласен с теб.
Ама това са само лозунги първо, които никъде по света, не знаем да са се сбъднали на 100% или дори на 90%, а най - малко пък, в страните - "съдници" на Асад, Саддам, Кадафи, а дори на Хитлер и Сталин...
Не казвам, че някъде по света, има или е имало идеален национализъм и националистическа власт и режим, справила се с всичко обещано или недопуснала и своите грешки и грехове, особено в революционна и военна обстановка, които обаче не мога да се съглася, че във всички случаи в които националистическите власти са обвинявани от "официалната история", са предизвикани наистина пряко и съзнателно от тях, подобни обстановки.
Към идеална националистическа революция, се стремеше Левски и не остана жив, за да видим дали и как щеше да я реализира, не му позволиха...
Не можем обаче да отречем, дори на най - "лошите" или бих казал спорни националистически власти, които историята познава и особено близкото ни минало, че винаги са заварвали страните си в катастрофа, чужда
цитирай
58. samvoin - окупация, робство и колонизация, ...
10.11.2012 03:19
окупация, робство и колонизация, следвоенна обстановка и разруха или следосвобожденска - преходна обстановка, от която, ако са оцелявали и не са се отклонявали в началото още, от себе си и своите приоритети, са изваждали страните си и народите си, в общи линии.
Че дори при националистическите, в това число и тоталитарни диктатури, духовния подем на народите е далеч по - висок, от този при други режими - особено при либерални и комунистически, пак "революционни" и реформистки, които историята познава.
От тях, резултатите са предимно духовна нищета и често, трайна, дълга или перманентна материална разруха, гражданска война или загиване на нацията и държавата, по един или друг начин.
За предпочитане разбира се, особено в нашия случай, е една национална власт - без "странични ефекти", без срастване на "Партия - майка" с държава и техните тъждества и без ликвидации и репресии над инакомислието, но борбата срещу него с избори и аргументи, разбира се по - равностойни от сегашните, а също и твърдо търсене на отговорност, от домоментното и досегашно статукво - чрез правов реформиран и рационализиран радикално ред, чрез нови и променени качествено и количествено органи.
Разбира се, нужна е силна и еднолична държавна власт, "здрава ръка", но и отговорна, справедлива и незалитаща в злоупотреби и насилия и да не е все пак, несменяема и "вождистка" спрямо определена партия, каста или клика.
Тогава властта, може да е здрава и национална.
При алчността обаче на днешното статукво у нас и стискане на кокала със зъби, като питбули, малко се съмнявам, че всичко и спасението на нацията ни, може да мине съвсем лежерно и без насилие, ако се появи национално - спасителна организация, с адекватна на момента - оздравителна и спасителна платформа и нови - необременени хора, които да са достатъчно всеотдайни и жертвоготовни, да я реализират и приведат в действие.
За предпочитане е силната президентска република, в нашето съвремие + съкратен и граждански контролиран парламент, без имунитети и
цитирай
59. samvoin - привилегии. Съдебна система с г...
10.11.2012 03:27
привилегии.
Съдебна система с граждански контрол и една национална доктрина, която да възстанови армията и въоръжените ни сили, но не просто самоцелно да ги направи боеспособни, но да възпитава младежта национално, да извади на показ и истините за нашето минало, древност, корени, произход и какво сме дали на света ние.
Да направи пак България суверенна и границите ни свещенни, като не забрави българите извън Отечеството, живущи там заради исторически неправди.
Като се бори за обединение на всички българи, в единна България - според настоящите условия и ситуация в света, сплотени около социалната правда и общия дух и минало.
Военните, икономически и други съюзи, може да са само средство към тези цели, а не самоцел.
Респективно, ние трябва да напуснем незабавно ЕС и да ревизираме членството си в НАТО, като и най - вече, попитаме и гражданите на страната ни - искат или не да са там, с поставените ясни плюсове и минуси и провеждане на обществен дебат, по темите.
Всичко друго, е пълна антидемокрация, както и липсата и на един референдум у нас.
Що се отнася до "свободата и достойството" на отделната личност, то тук много точно е редно да се дефинира това понятие.
Не може за да има обществен и национален прогрес, да има егоистични "права" и егоистични "свободи", защото ако всеки почне да "надскача" егото си, в това на останалите, къде отива общото добруване и баланс на интересите?
Чие "его", ще надвие?
Ами разбира се, това на силния и с даден по - голям "старт" в обществото ни, било в нашия случай с откраднати пари и куфарчета на "другари", било селския "бабаит" в друг, който е по - здрав физически от другите, ама това започва да граничи с анархия и разграбване, това винаги ще породи контрареакция и ненавист, а сблъсъка - излезнал извън рамките на допустимото и състезателно съревнование, няма да закъснее.
Не може да има "свободи и достойнства", на поставяне на етническата или верска принадлежност, над БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА такава, в нашия случай и да си равноправен гражда
цитирай
60. samvoin - нин на България. Това неминуемо и по ...
10.11.2012 03:36
нин на България.
Това неминуемо и по естествен път, дори без подстрекателите налични в момента и по медиите, но и задкулисно, ще доведе до сблъсък.
Не може и да поставяш чужда страна, над тази в която си роден, а да претендираш за благата и привилегиите, на тази в която си роден или в която някога си влезнал и си се установил, заради гостоприемството на заварения народ и държавотворен, в повечето случаи.
И това излиза, извън рамките на допустимата природно и естествено, за мира и съжителството свобода и вече не е демокрация, а нещо друго, още по - малко пък е просперитет и прогрес на обществото.
Поне на досегашното и на определената нация и държавотворен народ, а вече ако новото "общество" на колонизаторите - неминуемо изместило старото, с колонизации и насилия или унищожения по задкулисни начини, както ционистите - палестинците, македонистките еничари, гърците и турците - българите от изконните им земи или колониалния план в случая у нас, който се прилага през така наречения "мирен преход", ако не следва логиката на завареното и изтласканото общество, цивилизация и култура, наверно ще има по - трайно бъдеще, но на чужда, антиприродна, грабителска и разбойническа основа.
Срещу нея вече, ще реагира все някога, макар и след много поразии и неправди Бог или наречете го "Висш Разум", но въпроса е, да не чакаме тук и сега това.
Ето до това водят, такива "безгранични права и свободи", често зад чиито лозунги, просто се крие нечии план за изтласкване на определен народ, от неговото историческо пространство и неговата насилствена подмяна.
Така беше с лицемерните лозунги на комунизма, натам вървят още повече и лицемерните такива на глобализма и либерализма.
Не може да ми говорят у нас за либерализъм, най - сетне и за "права и свободи", такива с два паспорта в джоба, които в Турция са най - върлите десни консерватори, шовинисти, а дори фашисти, верски фанатици или неоотоманисти.
Не може върлите ционисти и "архитекти" на геноцид и етническо прочистване, да ни учат на "права и
цитирай
61. samvoin - свободи", чрез които да имат ...
10.11.2012 03:44
свободи", чрез които да имат вечното право на ограбване на благата ни, в полза на тяхната паразитна и геноцидна изцяло страна, плод на грозния "компромис" между победителите във ВСВ и на тяхната пренаписана "история", какъвто беше на Балканите и титовия македонизъм или гръцкия шовинизъм, лъжи и манипулации - придружени от кървави разправи с цивилно българско население, в неговите изконни земи и то през 20 век - средата!
Не може да ми говори гръка за "солидарност", когато е смазвал миналото ни и само взема от Европа, а не дава, подобно на англичанина - новия "мераклия" да наложи своя език, писменост, култура и да сложи ръка на нашето недвижимо имушество, а да изселва нацистки българи от Англия, подобно на французина - комплексар (Изкупуващ от десетилетия, нашите блага на безценица.)...
Не може измислената "нация", наречена "американска", да ми вменява техния "социален модел" - който е пред разпад и няма да закъснее за да последва съдбата на тоя в СФРЮ и СССР или на Римската, Османската и Византийската империи на злото, подобно на ЕС (Макар вероятно, малко по - нататък от последния...).
Не може и да бие без край боя, с нашия прогрес - крадейки нашия творчески ген, за жълти стотинки и при това - отгледан, култивиран и образован за наша сметка.
Това не са "достойни за уважение" свободи и права, а на тези "права и свободи" - апелирани от либералите - лицемери, е крайно време да се сложи край.
Подобаващ край!
А да оставим настрана и темата, дали Гражданската война в Сирия е наистина "гражданска" и от "другата страна" срещу законната власт, колко са сирийските - правоспособни граждани.
Това е друга тема.
Повечето партизани, в периода 1941-а до 1944-а у нас, са прочие съветски или югославски граждани - отказали се доброволно от България, въпреки произхода си, както разните "невъзвръщенци", по - късно - намразили и България, покрай комунизма - докаран със съгласието на любимите им страни, в които живеят и сега.
За съжаление, първите накараха и някои наши граждани, в нашия
цитирай
62. samvoin - случай - къде поради оправдана и ...
10.11.2012 03:50
случай - къде поради оправдана и разбираема, къде поради не до там оправдана социална неудовлетвореност (Вечни асоциали на всички времена и криминалния и деградирал отпадък на социума и общността ни.) и там е най-жалкото, за нашата история.
Дано в Сирия, не се случи същото, в по - големи или в същите размери.
Това точно у нас, успя да разедини в най - неподходящите исторически моменти на външен натиск, нашата нация и общество.
Сега пак има сили, които още повече се опитват да я делят и най - страшното е, че са сложили маските на "националисти" и "радетели за обединение и солидарност на нацията", както и на "борци срещу разделителите ни".
Дали са такива обаче и в ДЕЛАТА си, както и в повечето си лозунги и призиви дори, това времето и историята ще покажат, дано само последиците са преодолими и ни има, за да съдим от наша национална позиция...
Иначе, един наш голям национален революционер и герой, беше казал "Македония без бугари, огин да я гори!", а аз ще кажа същото, за един "свят без българи" или "Европа без българи", към каквато ни зоват отвсякъде...
Така е редно да каже и всеки който не желае да бъде наречен - ни повече, ни по - малко от ЕНИЧАР...
цитирай
63. batogo - Моите почитания, войне,
10.11.2012 09:28
но ми е много чудно като националист защо веднъж не се възмути и не каза нито дума за пълната ни енергийна зависимост от Русия?! Може ли един националист да не осъзнава, че основното за оцеляването на една нация, освен поддържането и развитието на нейната духовност, е опазването и на всяка цена от енергийна и икономическа зависимост. Или според твоя национализъм зависимостта от Русия не я смяташ за зависимост, защото си русофил и ние сме братски народи?! Ако е така, не можеш да бъдеш никакъв националист, защото Русия и Турция още от освобождението си поделят България, като Княжеството става руски протекторат, а цяла южна България - турски, а един истински националист не подминава такива факти. И ако по онова време не бяха истинските националисти, които на своя глава направиха Обединението, а по късно обявиха и Независимостта на България, сега нямаше да ни има, а щяхме да фигурираме само като име в историята.
Но теб май те боли повече за Сирия и за руските интереси, отколкото за България и българските интереси. Няма как иначе да изтълкувам мълчанието ти по този болезнен национален въпрос за енергийната ни независимост, който е основен за всеки истински националист. А ти, доколкото разбирам си умен човек и като такъв си наясно, че за да печелиш, трябва да можеш да поставяш условия, а за да поставяш условия, трябва да си осигуриш поне още два алтернативни източника, които да се конкурират за твоя пазар?!
Според мен един истински националист трябва да носи светлина на народа си, да бъде будител и с любов и търпение да изгражда духовни ценности у този народ, а не да го насъсква като куче срещу този и онзи, защото във всеки народ има много мъдрост и ценности, но те трябва да се...
цитирай
64. batogo - стимулират,
10.11.2012 10:19
възпитават и утвърждават. Народът е като дете, което трябва да се възпитава с много любов в ценности и качества, които ще му носят радост, удовлетворение и успех. Качества, които ще го водят към просперитет и духовно извисяване, като чест, достойнство, доблест, твърдост, воля, разум, неподкупност, почтенност, любознателност, градивност, добронамереност, добродетелност, себеуважение и уважение към живота, духовните ценности на другите, към природата...
От там се тръгва, войне, иначе стават големи бели и катастрофи и ти добре го знаеш. Замисли се над въпросите, които задаваш на мен, но без емоции и пристрастия и ще видиш колко отговори има в собствената ти информация, за които дори не си и предполагал...
Според мен един български националист трябва да е единствено Българофил! Но трябва да има уважение към постиженията и на другите народи и да не изкушава своя народ да се мисли нито за по велик, нито за по недостоен от тях! Защото никой народ не е Богоизбран! Пред Божиите закони всички сме равни! Не го забравяй!
цитирай
65. samvoin - Започвам да тълкувам обвиненията ...
11.11.2012 04:27
Започвам да тълкувам обвиненията ти, като съвсем безпочвени, тенденциозни и манипулативни, защото просто не почиват на фактологията.
За енергийната ни зависимост, ако разгледаш блога ми внимателно, имам посветени доста постинги на нея и също съм цитирал политици, експерти и прочие по темата.
Направил съм обаче и нещо много по - важно от вас - яловите и доморасли "русофоби", а именно да предложа варианти и АЛТЕРНАТИВИ на тази зависимост.
Само че, разочароващото за вас, по тая тема и вашия "слаб пункт" тук е, че тази алтернатива, далеч не е на Запад и нещо повече, Запада е последното място, което може да ни осигури алтернатива на тази зависимост и което ИСКА най - вече, да го направи.
Той и не може да го направи, просто защото, особено в европейската си част, е не по - малко, а дори и повече зависим от Русия, в това отношение, а САЩ и любимата ви Америка или САЩ де, няма просто как да ни снабди с горива и да иска, а тя и не иска (Прочие, споразумението между Горбачов и Рейган някога, е точно такова: България да зависи политически от САЩ и англосаксонците, а икономически - от бившата номенклатура, после олигархия в бившия СССР и най - вече Русия...).
Няма разбира се тук да се спирам у ба съвсем другия аспект на проблема, руснаци ли изцяло по произход, държат руските енергийни блага и мощности, в руски ръце ли отива масово богатството от тях и кои точно са октомврийските "революционери" и техните наследници.
Това съм го правил в блога си и няма да разводнявам темата тук, която е конкретна и съвсем друга, макар и индиректно свързана с тази.
Въпроса тук е, кой може или можеше да ни осигури алтернатива на енергийния монопол на Русия?
Като дългосрочна перспектива, истината е в свободната енергия, така наречена, за която съм писал и говорил в блога си и то доста.
Другото и по - рационално за момента е, именно развиването на ненавижданата от вас ядрена енергетика, с доминиращо присъствие на държавата ни, ако имахме такава и със сериозни поне дялове в нея, ако не пълна собстве
цитирай
66. samvoin - еност и печалба от търговията с е...
11.11.2012 04:35
еност и печалба от търговията с електричество, но и "по - дълбоко бъркане" в държавната "кесия".
Ядрена енергетика - с всичките, произтичащи безспорно от това рискове.
Другата възможност е, обръщане активно и търговски към други богати на природни залежи на горива страни.
Кои са те? Западните?
Само глупак може да каже това или пълен неграмотник.
Това са именно ненавижданите от ваш страни от Близкия Изток, с "диктаторските режими", на които и ние има какво да предложим и те на нас, като бартерна сделка.
Да прекратим изцяло търгуването с Русия и потока на гориво от там, би било на този етап авантюра, граничаща със самоубийство (Не че не бих желал, да можеше да стане това!) на нацията и страната ни.
Можем обаче, да направим нещата с активна и балансирана външна политика така, щото да си поставим условията за смекчаване на цените пред Русия, да се поставим в по - равностойна ситуация пред нея, в едни преговори за нов газов договор или поне можеШЕ.
И това не беше трудно, защото със съответните страни - алтернатива, ние имаме стари контакти като търговски партньори и това, че някои от тях ни бяха и ни остават длъжници, само засилваше нашите козове и партньорски престиж пред тях, от който можеше да се възползваме.
Нека и тези връзки, са били недостатъчни, не сме им използвали преди достатъчно възможностите, заради властвалите преди догми, но после изцяло ги сринахме.
Нека и тези връзки най - сетне, да са "наследство" от тоталитарното комунистическо минало, от периода на последния комунистически диктатор Живков у нас, но те бяха едно от малкото добри неща, от които можеше да се възползваме, при по - свободната ни вече търговия и липсата на "големия брат" - СССР, а защо не и с Афганистан?
Първата страна за която се сещам, това е Иран.
Иран не един път показа благосклонност към нас и желание за сближаване, лично с нас и извън Русия, искаше и да инвестира у нас, да строи рафинерия...
Кой на кого "обърна гръб"?
Ние имахме и прекрасната възможност за дипломатически натиск срещу
цитирай
67. samvoin - Кремъл и поради факта на конфликт с ...
11.11.2012 04:45
Кремъл и поради факта на конфликт с Грузия (Също богата на горива страна или поне търгуваща с богати на такива страни, които меко казано - също "не обичат" Русия.).
И от там можеше при активна дипломация, да извлечем изключителни дивиденти, най - малкото като "размахаме" този "коз" на Путин, при едни преговори и го накараме да притисне "Газпром", за едни по - изгодни условия на доставки на газ и най - вече, за премахване на посредниците или свеждането им до минимум, така щото газта ако не изцяло, то приблизително поне, да идва до крайния потребител у нас, на цените на които отива до този в Украйна, Армения, Молдова, Беларус и прочие...
Дори в Германия (Много по - отдалечена географски страна и непримирим някога враг на Русия!), цените са далеч по - ниски.
Нека погледнем за образец поведението на омразния ви Лукашенко.
И неговата страна е "зависима енергийно" от Русия, но там имат специфичен договор, който Русия и "Газпром" опитаха неведнъж да нарушат, но "сателитния" според вас на Русия Лукашенко, не се поколеба и за миг и "размаха пръст" на Путин, като му показа, че Беларус има и други възможности, обаче там и народа беше зад него, а не тръгна да го сваля, както у нас Жан Виденов, когато опита да защити интересите ни и той по този начин (Който разбира се, не беше "безгрешен" и далеч не съм му "фен"...І, а беше предаден и от собствената си партия, както и друг достоен човек от комунистите - Трайчо Костов, както и Людмила Живкова, Георги Атанасов, Горуня и прочие...
За това и Беларус отстоя жизнения интерес на нацията си, а България на "русофоба" Костов, айде червените няма и смисъл да ги коментирам, се разбра по - късно, че го е продала "зад кулисите" на лозунгите и заканите на "сините"...
Някой знае ли, какви са цените на горивата, транспорта и парното отопление в Украйна и Беларус, особено спрямо пенсии и заплати, макар и там да не са високи?
Защо ние тук надминахме западните цени заради ЕС, а си останахме със заплатите, почти от комунистическо време?
Не на
цитирай
68. samvoin - последно място. Защо ли Русия и в...
11.11.2012 04:54
последно място. Защо ли Русия и властта там, предадоха Саддам Хюсеин и Кадафи, ужким техни "верни сателити" (Последния, има защо България да го ненавижда, но това е отделна тема, сега го съди Бог...)?
Дали не е именно, заради страха от това, че при малко по - независима политика от тях и особено ставайки ядрени сили, те биха изместили енергийно Русия в региона, та рекоха горивата им да вървят за Израел и да са западни колонии, по - добре?
Русия и особено заедно с Китай, не можеше да спре войните там ли?
Виждаме че може и примера е Сирия, поне за момента (Ако не предадат и нея!)...
В Сирия обаче, Русия има военна база, а при Саддам и Кадафи - нямаше...
В Египет - също, а Садат прогони още с идването си някога, всички съветски офицери и направи Египет изцяло независима страна.
Защо ли Русия, ужким е много близка с Иран, а се страхува от ядрената програма на Иран и това да стане както велика във военно отношение сила, годна сама да се справи със Запада или поне отбрани от него, както един Китай или Пакистан, но и да стане велика енергийно - ядрена сила, с много освободен нефт?
Защо не спря санкциите срещу Иран в СС на ООН?
Нали и Турция беше "близка" с Иран, а сега Е ли?
Имаха ужким и "общ неприятел"...
Ха пък ти, ми отговори на въпросите и дай своите алтернативи, в това отношение?
После, за политиката на Руското самодържавие и империя към нас и дали тя е била "братска", както някои твърдят, съм говорил също много в блога си.
Цитирал съм и нашите най - велики национални герои и Мъченици - светини на националната ни борба за свобода и съществувание, ама май си четеш само, каквото ти изнася и го интерпретираш, както ти изнася?
Говорил съм и за агресията и окупацията на СССР в 1944-а, не малко, но и за тази на последния монарх в Русия - разгромена от българите през ПСВ.
Темата, дали сме освободени или не през 1878-а година, вече е нещо доста по - сложно и дълго за разговор и мисля, че не е уместно тук и сега, да спорим точно по него и че не е нещо толкова просто и еднозна
цитирай
69. samvoin - чно, колкото ще го изпишат прими...
11.11.2012 05:04
чно, колкото ще го изпишат примитивно поставящите историята и политиката на ниво "русофилия" и "русофобия", при това облечени в "български национализъм" или "консерватизъм"...
Нека я оставим ако може, за друг път, друга дискусия и друго място, както и заклетите русофоби след 1878-а у нас и Стамболов в това число, на кого точно служеха и от кого точно са подстрекавани и защо (Както след ВСВ германофобията и "антинацисткият лов на вещици", а днес иранофобията и ислямофобията...).
И това е нещо по - сложно, за тази дискусия и изисква по - задълбочена мисъл, за да се проумее.
Аз не признавам "приятели и благодетели", поне безкористни такива, от нито една велика сила или империя - днес и в миналото.
За разлика разбира се, от такива "съдници" на "моя" национализъм - подобни на тебе.
Аз няма да отрека твоите исторически аргументи и безспорни факти за Русия и русите и за техния империализъм и шовинизъм, нито съдбата на българите от Волга или поддръжката за великосръбския шовинизъм и геноциди и за титовците после, след Александър Втори, но ти наверно ще отречеш безспорното, като например:

Кой въоръжаваше, обучаваше и подпомагаше османците при нашествието им?

Кой отвори портите на Търново?

Кой беше Сюлейман паша и неговото истинско име и къде е учил? В Русия?

С чие оръжие беше потушено Априлското въстание?

От чии колонии, идваше част от башибозука?

Кой даваше техника и кредити, а и безвъзмездни помощи на Османската империя?

Кой пусна над България мини - играчки и писалки - бомби през ВСВ?

Кой е "архитекта" на диверсията на Гемето срещу водата на София, от която щяха да пострадат, пак предимно цивилни и невинни?

А по - късните планове за взривове над цивилни, като миньори например, уж в името на "борбата срещу комунизма" - утвърден и легитимиран у нас, заедно с "народния" му "съд" от СКК?

Няма да се спирам на пародията "студена война" и как никога не стана "гореща" или на "пъпната връв" между капитализъм и държавен капитализъм, наречен "комунизъм", че и "социализъм"
цитирай
70. samvoin - Но и нещо повече: Кой днес ни ...
11.11.2012 05:12
Но и нещо повече:

Кой днес ни внушаваше, че ще сме "една общност без граници", а ни дискриминира и изселва от страната си, с безскрупулна "съюзническа", а всъщност вражеска кампания срещу нас и наши граждани, под безучастният поглед на колониалната ни администрация?

Казваш, не съм говорил достатъчно за Русия и нейните минали и настоящи прегрешения към нас, които обаче ИЗЛЪГА, че някъде и някога тук или другаде съм отрекъл.
Може би и да има нещо вярно в първото, че не говоря толкова много, но то сигурно е, защото не Русия ни определя преди всички избори и поне публично - не само у нас, но и в почти цяла Източна Европа, кой да е на власт и не тя ни заплашва със санкции или военна намеса или "световна и европейска изолация", ако ни управлявал еди кой си - неизнасящ на върхушката им.
Поне в Австрия си спомням, не дойде агресивната атака от нейна страна, като влезе Хайдер във властта. Или и той беше "руски шпионин", та затова?
В Унгария, не виждам Русия да напада дясно - консервативното правителство, прочистващо с едни правови методи страната, от останките именно на червените тоталитарни репресивни органи, съдии и ексноменклатурни олигарси и извършващо промени към едно национално отрезвяване и работеща съдебна система, към спиране на демографският колапс и защита на унгарците извън границите, поне както са формулирани промените в Конституцията.
Поне публично, Русия не се намесва срещу властта там или срещу недобре настроения срещу нея Вацлав Клаус, например, затова да кажем, че не държи знамето на Русия или СССР, до националното.
После, поне публично и от излизащото в медиите, нека сме справедливи, не Русия или Китай ни въвличат в безцелни войни, от които не печелим нито територии, нито икономически и стопански дивиденти или нещо друго, а само губим.
Не Русия и настанява незнайно защо, военни бази у нас, чиито представители не подлежат на санкции от законодателството в България.
Не Русия и минава, без да ни дава и то нищо срещу това от тук, със самолети и военна техни
цитирай
71. samvoin - ка, за да бомбардира от тук Грузия, ...
11.11.2012 05:21
ка, за да бомбардира от тук Грузия, Чечня или Афганистан, че и да иска с рекет наши войски там.
Ако това правеше Русия, бих говорил стократно срещу нея или ако чуех, че България изпраща контингент в нейна подкрепа срещу Грузия, Чечня или Афганистан...
Срещу Унгария или Чехословакия, някога...
Та навярно за това, не отделям чак толкова внимание на безобразията на Русия или други срещу нас - от миналото или сега, защото не се сблъсквам с тях всеки ден вероятно, на улицата или по медиите с тях или не са така "бъкащи" непрекъснато и във всеки аспект или поне в повече и във всеки план.
Още повече, като САЩ или онези на Запад са ни такива "приятели и съюзници", защо не ни освободиха от енергийната зависимост и монопол на Русия?
Какво ни допринесе ЕС в тази посока, че според вас, там "трябвало да членуваме, защото ще изпаднем в руска или турска зависимост"?
Че то и сега, според самите вас в следващ момент, излиза, че сме си в такава.
Ми за кво тогава, са ни И ЕС или САЩ?
Каква е "файдата" от тях, че барабар с Русия да ни грабят, използват, че и командват и те и главно те, когато не ни дават нищо, което да ни освободи от енергийната зависимост към Русия, ами ЕС ако си спомняме, ни оскъпява газта само хептен, а ни и накара да се лишим от АЕЦ-а, който вече имахме построен?
Тези ваши доводи, страшно много ми приличат на други патриотарски, ама пак към чужда страна, че "ако не са братушките, Турция да ни е свършила"...
Вие пък, ако не е Запада...
Само дето, именно Запада ни изкупи мозъците и можещите.
Именно Запада ни взема и благата, а не ни дава нищо или ни дава боклуци и отпадъци, ама на високи цени.
Суровини ли вземаме от Запада, че му изнасяме всичко на безценица, доколкото има какво да му изнасяме, а и какво ли има да ни предложи той, в тази посока?
Пазар ли добър, имаме на Запад и изгоден или равностоен?
Бартери ли?
Каква ми кажи тогава, е пък ползата и потребността от Запада?

цитирай
72. samvoin - И пропуснах да те питам най - важн...
11.11.2012 05:27
И пропуснах да те питам най - важното, именно като националист и радетел нашата идентичност да оцелее, а то е:

Руския език ли днес в България и извън нея, измества българският или "руската" (Всъщност наша!) - "славянска" писменост?
Тъкмо през актуалния - изминал вече Ден, на великият Българин - Паисий и неговата История и назидателни думи към нас.
На руски ли подрастващите у нас днес, започват да говорят, преди да са научили - писмено и говоримо българският - официален по Конституция език?
И най - вече, на Кирилица ли пишат и владеят ли я?
цитирай
73. batogo - Съжалявам, войне,
11.11.2012 10:54
че се засягаш от думите ми и ги приемаш като обвинения. Аз само насочвам погледа ти в друга посока, за да чуя мнението ти за други аспекти от национално значение. Правя го, защото в България е утвърден един погрешен принцип - на отричането. Той ни пречи да бъдем рационални и максимално да използваме даденостите. Реагира се емоционално, вместо разумно, дипломатично, но твърдо. Манталитета ни е деформиран в посока прибързаност, грандомания, простащина и бабаитлък. И в политиката, и в живота проявяваме неумение да поставяме условията си и да ги отстояваме докрай. Всичко е по скоро показно. Или се подценяваме, или се надценяваме, но почти винаги пропускаме реално да оценим даденостите и ползите от тях. Или пък гоним само егоистични цели. Изпускаме питомното, за да гоним дивото. От страх да не се прекараме, все сме прекарани... Страх ни е да поискаме това, което по право ни се полага, да не би нещо да се обърка и да ни се наруши рахатлъка...
Комунизма създаде у много хора помиярска психика - да се увъртат около богатата партийна софра и да чакат някой да им подхвърли нещо, пък дори и свободата - "Българина обича свободата, но някой трябва да му я поднесе на тепсия".
Обичаме някой друг да рискува, да свърши работата, пък ние да се облажим и да го оплюем.
Та затова аз все тегля към ценностната система - към възпитаването на добродетели. Защото ценностната система на една нация е основата и от нея зависи дали тя ще изгради замък или клозет. От нея се тръгва. Затова са Будителите. Всеки умен управник знае, че най-големия капитал е неговия народ и ако му създава добри условия за живот и творчество, ще управлява просперираща и силна държава.
Националните добродетели опазиха България през вековете, затова комунистите удариха точно върху тях.
цитирай
74. batogo - Ако...
11.11.2012 11:58
ценяхме достатъчно и създавахме добри условия за живот и развитие на гениалните си личности и деца, на способните, честните и достойни българи, те никога нямаше да избягат. Но у нас се цени посредствеността, защото тя е най - удобна, подкупна и податлива на манипулиране. Нека не обвиняваме запада, че създава най-добри условия за творците и способните, защото това е лицемерие. Нашата държава винаги е имала и ще има достатъчно средства, за да създаде такива условия, но тя, като посткомунистическа, има други предпочитания. Ясно е защо?! По същата причина в комунистическите държави имаше геноцид спрямо интелигенцията.
Никой не избира да живее там, където ще се чувства зле. Нямаме право да обвиняваме ощетените и оскърбените от собствената си страна, в която са се чувствали като емигранти, че не са патриоти. Те са патриоти, защото прославят България по света. Разбира се нямам предвид онези измекяри, които отиват на запад, за да крадат, търгуват с наркотици, продават деца и млади български момичета или се домогват до социални помощи. Имам предвид пълноценните, способните, можещите и знаещи Българи, които никога не забравят произхода си и пазят достойнството на този произход.
цитирай
75. анонимен - Според мен една силна коалиция
11.11.2012 15:57
с ромското, помашкото и турското малцинства, ще ни издърпа от кризата!
цитирай
76. samvoin - Ами бях обвинен, че съм "ру...
11.11.2012 15:59
Ами бях обвинен, че съм "русофил", макар тези обвинения - чувани и четени и от други места (То бях "туркофил" и "мюсюлманин" даже, според някои...Ама нейсе...), да не са подплатени до тук с никакви факти, както и че не съм "БЪЛГАРОФИЛ"!
Разбира се, да, аз съм критичен и към БЪЛГАРИТЕ и то най - остро критичен често, защото който го боли - критикува!
Именно за тези ценности и за тази политика, беше и моята мисъл.
Но дали посочените по - горе външни фактори, би им "изнесла" такава политика?
Дали не биха направили всичко, за да я спрат и очернят като "диктатура", ако тя се появи у нас?
Без независимост и суверенитет на България, макар относителен и в рамките на реалността - природна, географска и международна, такава политика е просто невъзможна.
Също и ако се водим пак, по директиви отвън, а не по потребностите на българската нация и възможностите на жизненото ни пространство.
Също и от чиито и да било, чужди интереси.
Разбира се, че не можем да бъдем сами по себе си на Земята и самоизолирани в "черупки", но трябва да отстояваме принципа на взаимност, взаиморазбиране и взаимно уважение, в контактите ни с останалите нации и страни.
Не ни трябват във всеки случай, нови утопии за "падане на границите" и "изчезване на нациите" и историческите съревнования.
Иначе, сърбите и унгарците, а също и други народи от Източна Европа, май пак минаха и през комунизъм, а също и през ятагана на Османската империя, но защо днес се борят за своето спасение?
Та нима в Сърбия нямаше комунизъм, та сърбите с такова настървление отстояват своите антиисторически тези и своя безумен великосръбски шовинизъм?
Нима дори и при афиширало се, като глобалистично - космополитно и "про - ЕС", предно правителство, те не предявяваха териториални претенции към съседите си?
Защо ние например и днес смятаме, типично по димитрово - коминтерновски, че е престъпление да заявим на висок глас, че в Македония има БЪЛГАРИ и то със смазвана идентичност или че български войник не е имало, когато някакви си евреи,били
цитирай
77. samvoin - депортирани там от някакви си ге...
11.11.2012 16:07
депортирани там от някакви си германци, в някакви си лагери - нещо, което за онзи момент, не е било прецедент само за германците и само в Оста?
Защо не кажем най - сетне, ама не само историците, че 1941-1944-а година, просто "македонци" като народ е НЯМАЛО и то в нито един регистър и преброяване, далеч преди въображаемата "бугарска окупация" или Освобождение на вековна наша земя, с угнетено население и че "македонците" бяха "произведени" с кървав Геноцид и подмяна на идентичността на западните българи?
А нима и унгарците, нямаха комунизъм и не бяха по - жестоко угнетени от Съветската окупация, отколкото самите ние?
Защо някак, напусналите Сърбия и Унгария - сърби и унгарци, не забравяха страните си, помагаха финансово на своите, инвестираха в тях, даваха за образование, църкви, култура и други неща, когато успееха и успяват на Запад, както правят и до днес?
Защо финансираха националистическото "осветляване" на народите си, за разлика от "патриотичните" българи - които "отстоявали Българщината" в чужбина, дето ми спомена?
Тези "патриотични българи", доколкото помагаха и даваха на някого и се включваха финансово в борбата у нас, го правеха за предателски и пораженски формации и идеологии, за назначени от Луканов "опозиционери" и някаква си мъглява и неясна "синя идея", която не се разбра през цялото време, с каква КОНТРАИДЕЯ, ще "громи" комунистическата безсмислица?
Финансираха "величеството" на своите имоти или всъщност нищожество, влаха - доносник под псевдоним "Иван" и порнографското му носене на името на една родолюбива наша формация, чиито борци ако бяха живи, не би останал жив и ден...
На кой истински родолюбец и патриот (А такива, не е съвсем като да няма и съвсем пък, да не са опитали да правят нещо!), тези успели емигранти помогнаха?
За кого гласуват те и сега и за кого биха гласували, ако го направят?
Апатията при други от тях, оправдава ли ги?
Айде, вече за еврейските и турски "изселници", смятам темата за излишна, говорим за българите...
За комунизма
цитирай
78. samvoin - и целта на "удара по национ...
11.11.2012 16:12
и целта на "удара по националното", съм напълно съгласен и нямам какво да добавя и оспоря, но защо ли комунизма, успя само у нас?
Защо след комунизма, процеса придоби други форми, но набра като че ли, още по - голяма скорост и от през комунизма?
Как комунизма, успя само у нас да поквари и затрие БПЦ и Православието, та да обвиняваме Исляма, че не се бил самозатрил и той като Православието днес?
Дали беше и само комунизма?
Дали комунизма беше причина или просто следствие от други неща, а може би причинно - следствена връзка?
Дали не беше възможен и друг "преход" и некомунистически път - различен от този, не по пътя на пълната разруха или доразруха на всичко материално и на пълното духовно падение и дообезличаване?
Защо само у нас, бяха възприето изцяло "назначени" опозиционери, спуснати ни "отгоре", лансирани ни от медии, пропаганда и прочие?...
На тези въпроси, дали имаш самия ти отговор?
Лесно е да се оправдаваме, ту било с комунизма, ту с Турското "присъствие" и прочие, ама е трудно да мислим и да се сравним с други народи днес, които още по - жестоко са преживели тези "благинки"...
цитирай
79. samvoin - с ромското, помашкото и турското ...
11.11.2012 16:23
balevindia написа:
с ромското, помашкото и турското малцинства, ще ни издърпа от кризата!
Не съм апелирал към нищо различно в блога си, ако проследиш.
И Левски искаше това, просто за турското малцинство - съдейки от някои техни действия и начин на мислене и гласуване, съм меко казано - "леко скептичен".
Що се отнася до "помашкото малцинство", то за мене такова просто не съществува, а съществуват българи - мюсюлмани.
Те са просто за мене, част от БЪЛГАРСКОТО МНОЗИНСТВО и държавотворен народ в България и ние трябва да спрем да ги делим от нас, както и те да се самоотделят, едва ли не като "втора ръка българи".
Техния принос в историята ни, не само не е по - малък, а в много отношения и надминаващ масовия принос на българи с други вероизповедания.
За турците, също може да се спори въобще у нас, що за "турци" са, но това е друга тема и въпрос...
цитирай
80. samvoin - С така нареченото турско малцин...
11.11.2012 16:29
С така нареченото турско малцинство у нас, бих искал да се единим, но ако може без бандата ДПС, без турски етносепаратизъм и великошовинизъм или неоотоманизъм и без прекалена "любов" към съседни нам страни, ама за сметка на България и българската нация.
Тези неща ако изчезнат или се коригират, бих си подал ръка за България, с всеки с турски майчин език.
Ако може най - вече и без гаври с наши светини, минало и Памет, с Левски и Ботев, наши Царе, Балканска война и генерали - герои и освободители...
Не искам да отнемам правото на някой да обича повече чужда страна, право на свободен избор, но не и за сметка на България и искайки от България нещо!
Всеки иска от страната, която му е "на сърце" - избирателни права, социални придобивки, равенство с другите граждани и прочие.
Така ако е - става...
цитирай
81. batogo - Моите уважения, войне...
11.11.2012 19:37
В много неща съм съгласен с теб, в други - не, но за мен този разговор беше удоволствие. Според мен ти си достоен българин и с удоволствие ще прегледам твоя блог. Що се отнася до прехода, той беше планиран от мафиоти и протича по мафиотски. Преход на алчността и безчестието, режисиран от алчни, жестоки и безчестни хора от висшия ешалон на политическата полиция и разузнаването с огромни връзки и влияние още от тоталитарно време и техните еничери от милиционерските и спортните школи, както и вербуваните от престъпния контингент и държавните домове за сираци.
цитирай
82. samvoin - Точно това е страшното, че именно ...
12.11.2012 01:05
Точно това е страшното, че именно тези, са и лицата които ни въвлекоха и продължават да ни въвличат в кървави войни, изцяло против нашия национален интерес или поне извън него и изцяло в синхрон със своя личен - егоинтерес и тоя на богатеенето и лесния успех на недоносчетата им.
Като се замислим, правят го още от 9 септември, ако изключим Гражданските войни, още от преди това у нас, които не са за изключване, защото са най - трагичните в нашата история.
След 9 септември 1944-а година, ни хвърлиха във война с довчерашните ни съюзници, ние победихме на бойното поле, а генералитета ни бе разстрелян или разжалван и изпратен в десетилетна забрава и недостоен край на живота, пък територията ни беше предадена и то завоювана с много кръв.
България отиде сред победените и не само, а сред най - унизените, каквато е и днес.
Въпреки победите ни ПСВ, техния натиск ни доведе до позорен договор - довел ни и до ВСВ, после.
Нещо повече, те бяха сред първите приветствали Хитлер, посрещали и Вермахта, а после хвърлили ни във война с него, заради "чичко им Сталин" - покровителя в онзи момент и нищо друго.
После не закъсняха и ни хвърлиха срещу опита за Освобождение на един приятелски нам и традиционно съюзен ни народ, какъвто са унгарците, последвани и от намесата срещу Чехословакия, а преди това и срещу Полша.
Срещу Афганистан, е наистина чудно, че не успяха в съветската агресия да ни въвлекат, но го направиха недоносчетата им в тази на "ортака" на СССР - САЩ, марионетка на Израел и Великобритания.
Днес, пак тия същите, искат да ни въвличат във войни, само за да легитимират откраднатото и да си осигурят безнаказаност чрез "силните" и надеждата е само в това, да вземат и да объркат "силните на деня", като се "заиграят" прекалено много с тях, за да се отървем при една загуба, поне живите след техните поразии от тях.
Ако я и има България и нашата нация, след експериментите им.
Нека не забравяме, че именно тези пак, до вчера едва ли не бяха същите, които продаваха оръжия на Саддам, Асад
цитирай
83. samvoin - и Кадафи и тогава, техните петро...
12.11.2012 01:13
и Кадафи и тогава, техните петролодолари, петрол и злато, просто "не миришеха".
Тогава те не бяха "диктатори" и "тирани", когато Саддам нападна Иран или когато е потушил въстанието, на уж другите им "дружки" - кюрдите, ама после стана "диктатор и сатана" за тях или за недоносчетата им, щото "обърнаха палачинката".
То и НАТО за "Гоце" в "опозиция" на Костов, беше "агресорски и неофашистки пакт", а после стана "основен приоритет за нас", а Милошевич от негов "другар", взе та стана "тоталитарист" - като падна и спря далаверата с него, защото световните кукловоди решиха така.
Иначе, като подтискаше правата на българите в покрайнините, а Шешел ревеше, че Македония е Сърбия, им беше "другар", а според "другаря" Велко Вълканов - "бореца и громителя срещу фашизма" и "антифашист".
На 10 ноември, просто инсткруктираните им от тях "недоносчета", "надушиха" - "накъде духа вятъра", плюха си на петите и нататък, по указания на Кремъл и "перестройчиците", за да запазят икономическите им интереси и влияние у нас, сега станали там новоизлюпена олигархия.
За целта, трябваше да се направят някои "отстъпки" от колабиралия вътрешно и с външната помощ на наследниците на самите му създатели СССР и да се смени тук окупационния "караул", с този на техните дружки и съюзници от ВСВ, които пък ни отстъпиха на тях ВСВ.
Номенклатурните недоносчета, станали и масони вече, разбраха къде ще е трайната сила и преминаха към "план Б" - всичко сътворено да се ограби и осигури пълна безнаказаност, чрез безмълвно коленичене пред новите "силни на деня" и още по - пълно забравяне и изкореняване на всичко национално и всякаква родова памет у българите, понеже новодошлите господари им казаха, че българите не трябва да са толкова много, за целите на нови колонизатор.
Това е целия процес, същност и цели на войните им и на цялата фасада за "демократизация", такава уродлива, каквато я виждаме и изпитваме у нас, оставаща си една химера, каквато беше и "светлия комунизъм".
Това път, на още по - оголен задник и
цитирай
84. samvoin - гладен стомах, водещо до още по - ...
12.11.2012 01:21
гладен стомах, водещо до още по - пълна зависимост и робско смирение у нас за жалост и от степента на такива, до която водеше преди страхът от репресии, интерниране, затвор, до едно време лагери и дори смърт или от изгонването от работа, каквато все пак имаше и можеше да се намери.
Сега страхът е, че работа въобще липсва и още повече пари, освен ако не си "човек на някого" и той не те посочи, че имаш право да работиш, че и да вземеш пари.
С това е свързана и възможността за теоретично даденото право на "свободно пътуване и движение", което тогава нямаше.
Да, те са само на книга, но са отнети още по - брутално, цинично и умело, отколкото бяха при "бащите" на сегашните недоносчета и изтърсаци.
Тези същите, имаха наглостта и да говорят за "българският империализъм, милитаризъм и великобългарски шовинизъм", за войните на "империализма на Кобургите" и на "монархофашизма" им.
Далеч съм от мисълта, да защитавам Кобургите - пак натрапени ни отвън за властелини и пак чужденци, но в онези войни, ако изобщо бяха "техни", а не желание на народа и патриотичните сили у нас, то в тях присъстваше и нещо българско и някакъв български интерес, защита на българи, на български изконни земи и прочие, макар и формално и като лозунг да е.
Какво българско присъства като призив, във войните след така наречените наши "републики", едната от които "народна" - много повече на брой и с много повече жертви от наша страна?
"Републики", много далеч от "Чистата и свята" на Левски и неговото разбиране за такава, ясно очертано в Заветите, призивите и кореспонденцията му, колкото и да беше крита или изопачавана тя, а сега има опит и самия той да бъде отречен или изопачен, какъв точно е бил идейно.
В тези войни, нямаше и в предстоящите в които искат да ни въвличат, нищо ама нищо българско, но те бяха и антибългарски по своята същност, под чужди при това флагове.
Респективно, изцяло граничащи военни действия от наша страна, с еничарските от Османската империя.
Що се отнася, до една от тези войни, в която
цитирай
85. samvoin - ни въвлече последния Кобург - често ...
12.11.2012 01:29
ни въвлече последния Кобург - често сравняван с дядо си и причината е търсена при баща му и дядо му за неговото неадекватно поведение, като вече републикански министър - председател, самоотрекъл се от Короната и суспендирал с това, признал суспендирането на Търновската Конституция и своите собствени права на престолонаследник, респективно и върху имотите на интендантството, които обаче заграби с помоща на червените си дружки, съвсем неправомерно и по двете познати ни от миналото и днес Конституции и НПК-а, не мисля, че е правилно да я търсим точно там, колкото е по - правилно май да потърсим корените на неговите действия, някъде в развитието след смъртта на баща му, по - скоро и да видим тогава под чие влияние е попаднал, може би не без помоща на своята майка, която неслучайно оцеля след 9.09.1944-а година - за разлика от цялата фамилия на нейната "колежка" Романова в Русия и самата Романова...
Как ли и срещу какво ли, стана това?
Някои хора, говориха за някакви секретни документи в комунистическите служби на ДС и са интересни "писъмца" на "малкия Симеончо" и после подрастващ и зрял - също.
Дочухме нещо и за американски военни академии и прочие, освен дето и продал ордените на дядо си, на който ужким когато му изнасяше, много държеше, а според някои и много приличал на него.
Това уточнение правя, далеч от мисълта да адвокатствам за Кобургите и да отричам греховете им пред българската нация - къде съзнателни, къде не, както и факта, че Фердинанд идва в България - пак с изтребление на българските патриоти, с подтискане на народната воля и в погазване на нашата следосвобожденска Конституция, макар и формално да не я отмени, в каквито ситуации дойдоха и "прогонилите ги" комунисти, а впънали по - късно до престолонаследника.
Не е зле, някой ден да проследим и "загубените дири" на Никола Гешев, както и интересните връзки на "Тато" и неговите истински корени, от преди прословутия 9-и, както и защо разровилите ги в БКП, не доживяха "дълбока старост"?
Но все пак, разликата
цитирай
86. samvoin - е там, че Фердинанд - макар и роднина ...
12.11.2012 01:38
е там, че Фердинанд - макар и роднина на изконните ни врагове - Уиндзърите и дошъл с благословията на "мъгливия Албион" у нас, заробил ни и за това пръв респективно в дългов план, към австрийските клонове на родшилдовите банки, поне позволи някакъв технически и стопански подем на България, в определени периоди, провъзгласи я макар формално за Независима и обяви войни, но поне под лозунга на Националното Обединение и връщане на изконните ни - вековни земи.
Независимо дали с мъдро ръководство при тях, независимо дали с най - правилните съюзници, особено необмислената - макар и свещенна за нас Балканска война, независимо и надделявалия му егоцентризъм, който потъпка ръководството на наши велики пълководци и жертва наши държавници - патриоти, изкарали Царство и Княжество България на пътя на едно бурно развитие и подем, като за дълго време робена и мачкана страна.
Борис, каквито и грехове да има и да му се приписват заслужено или не, не можем да отречем изцяло, че има - макар и силно завишен понякога, а от други пак безнравствено - изцяло отречен принос за нашето кратко териториално обединение през 1941-1944-а година, в пределите на почти Санстефанска България - мечта на две поколения българи, до момента.
Да, основната тежест на това постижения, основните рискове и тежки преговори с Райха, бяха на плещите на неговото тогавашно правителство, начело с професор Богдан Филов и неговата делегация в Берлин, но това днес се отрича или "гузно" премълчава.
И все пак, Борис успя в някакъв смисъл и са определени моменти, да е и някакво обединително тяло за българите, с всичките му недостатъци и някои "двойнствени игри".
"Престолонаследника" обаче, беше далеч от подобни характеристики, колкото и "повикалите го на помощ".
Той нямаше нито волята, характера, своенравността и личното достойнство на аристократ, които накараха неговия дядо да се опъне видимо на изпратилите го у нас, по време на ПСВ, нито хитростта на баща си, да не им противоречи, но да ги измами в полза на България.
цитирай
87. samvoin - Ето тук е и огромната разлика, между ...
12.11.2012 01:56
Ето тук е и огромната разлика, между "династия" и "престолонаследник" и между войните на "Короната" и "монархофашизма" или на Третото Българско Царство и тези на още по - чуждата и от династията на това Царство за жалост, АНТИ"българска" република или републики, особено последната - на безнравстения и безличен, парламентарен паразитизъм и разгул (Често ми се иска, да имахме един Пиночет в България, през който единствено би минало за жалост, едно истинско наше демократизиране, въпреки и да знам, кой и защо постави на власт Пиночет в Чили, а после го свали... Бих искал да видя гнидите от днешния парламент, незнаещи що е това труд и борба за оцеляване, с по една лопата, кирка и метла и то срещу дневна дажба, каквато има един тежък работник у нас днес, със "среден" доход или един пенсионер, особено.).
Има войни и войни...
Тези войни, в които ни въвлекоха и продължават да ни въвличат горепосочените и техните недоносчета, са не само безполезни за страната ни и нямат никаква цел, свързана с нея, а и крайно вредни и опасни за бъдещето на нашата нация, поставяйки нейното съществувание под въпрос, не толкова от вменяваните ни като "противници" - постепенно и методично в тях, а най - вече от вменяваните ни като "съюзници" и тези "в тила", отвличащи ни само вниманието, с въпросните готвени и преминати войни.
В същия момент, "на тихия фронт" войната срещу българите продължава и те нямат адекватността и жизнеността, да посрещнат удара и.
Те дори и по лозунг вече, не преследват нищо българско и никакъв наш интерес, като цел, а да не кажа и самите им лозунги и призиви, са тотално срещу нашите национални и естествени интереси и потребности.
Разбира се, това не значи, че опасността не виси и няма да се намери начин, щото да се даде "пушечно месо" пак сред нас.
Що се отнася до вербованите от въпросните школи и домове и от криминалния контингент, то те бяха едни от най - "незначителните" пионки, ако не "последна дупка на кавала" в "играта", то поне "предпоследна".
Това се видя от факт
цитирай
88. samvoin - а, колко дребно и набързо и на какво ...
12.11.2012 02:04
а, колко дребно и набързо и на какво ниво, си свършиха работата и "отидоха по направление", когато се самозабравиха и то доста по - незначително от своите кукловоди и създатели.
Разбира се, не казвам, че не изиграха една от решаващите роли в дадения момент, а само, че са далеч от "мозък" и от самостоятелно организирана "мафия" - "извън държавата", както ни внушаваше пропагандата години наред, както и за "гангстерски войни по американски образец" и прочие небивалици.
Страшното е, че у нас дори нямахме мафия като мафия, в истинския смисъл на думата.
'Мафия" е дори нещо меко казано и с далеч по - противоречив исторически характер.
Мафията се образува като тайно общество, което първоначално е отстоявала някаква извънзаконова, макар и често "крива" за нашите представи правда, справедливост и законност, там където просто е липсвала държава и държавност или е била много слаба и прогнила от корупция - довела до безвластие, анархия или злоупотреби на местни феодали.
При нас ситуацията е друга.
При нас иде реч, за чиста проба държавен организиран бандитизъм, а не за "мафия" - извън държавата.
После, мафиоти в класическия смисъл на думата, неведнъж са и давали на своите страни и нации, а не са вземали само.
Онова което минаваше за мафия в Сърбия, се биеше в Босна и колеше, но колеше и мародерстваше чужди.
Онова в Русия дори, което се води мафия, не само изнасяше от Русия и не само за нейна сметка бандитстваше, а и често за сметка на чужди и на Запад, подобно на "Якудза" и китайската мафия и даваше на своето общество.
Онова в Сицилия и САЩ, което е било "баш" мафията, всъщност работи като мрежа за страната си, по времето на ВСВ, докато не е покварена и не е променена същността и от Лучано "Щастливеца" - вербован тайно за помощ от американските или англо - еврейски по - точно служби, с които влиза във взаимно споразумение и които му виждат сметката, като "си свършва работата".
Той обаче, има преди това своя - създадена извъндържавно организация и международни структури, макар
цитирай
89. samvoin - стратегическата му "симб...
12.11.2012 02:09
стратегическата му "симбиоза" с държавната власт в САЩ, да е наподобяваща нашия случай, но в него престъпността е създадена от самата държавна власт и разтурвана, когато спре да върви към нейните противодържавни и противонационални цели.
От такова, качествено друго естество е и "симбиозата" мафия - фашистки режим в Италия.
Там Мусолини влиза в някакво споразумение с мафията и прави частична "амнистия" към нея, но пак със стратегическа цел.
Тя все пак, не е създадена и направлявана от него, през цялото време, но в определен период е и пред разгром от него в Сицилия.
Тук симбиозата е изцяло срещу държавата и нацията и няма нищо "стратегическо" за нацията и държавата, в нейните цели.
Нещо повече, тя е антидържавна и антинационална, но същевременно създадена от саморазграждащата се държава и направлявана от нея и нейни органи.
Такова нещо, поне в такива размери, навярно е рядко срещано явление по света, във всички исторически етапи...
Така че, ние нямаме дори и "мафия като мафия", ако трябва да сме откровени до край.
Освен това и мафията е тази, която "обсебва" сенчесто държавата, а тук имаме обратен пак процес...
Тук имаме създадена от саморазрушаващата се държава, безскрупулна престъпност и бандитизъм, без всякакви закони, правила, морални задръжки или кодекси.
цитирай
90. batogo - Войне,
13.11.2012 16:52
имаш достатъчно материал и прозрения за чудесен политически трилър. Имаш и стил. Може да се получи бестселър.
цитирай
91. samvoin - имаш достатъчно материал и проз...
14.11.2012 03:35
batogo написа:
имаш достатъчно материал и прозрения за чудесен политически трилър. Имаш и стил. Може да се получи бестселър.
Хехехехехе...
Нямам такива амбиции и не се надценявам толкова.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: coyote
Категория: Политика
Прочетен: 104076
Постинги: 34
Коментари: 199
Гласове: 102
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031