Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2009 03:23 - Усет за оцеляване
Автор: miaa Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3458 Коментари: 12 Гласове:
7

Последна промяна: 04.10.2009 03:26


Като всяка жена  мечтаех за принца от приказките. Но това, което не пише в тази приказка  е какво следва,  като принцът ни омае...Нещата се променят, естествено,  с моето съгласие разбира се..

Ако позволя да съм напълно финансово зависима   от мъжа до себе си,той   винаги ще „поръчва и плаща музиката”..А аз от независима жена  , след брака  ще се почувствам,   неразбрана и недооценена.

Сега вече зная, че никой мъж няма да уважава жена , която не може да се издържа сама..

Това не се отнася за жените, които  се грижат за децата си и имат възможността да си останат в къщи, а съпругът да поеме финансовата издръжка на семейството.

За мен достойното поведение на една жена е  нейната  финансова независимост..Това поведение  ни позволява да не бъдем възприемани , като бреме от който и да е било.Освен това не бива да се поставяме в ситуация, в която да не можем да защитаваме позициите си.- нещо  , което желаем да направим да имаме свободата да направим за момента, в който усетим, че не ни оценяват по достойнство.

Когато можем да се издържаме самостоятелно, всичко което любимия дава се превръща в подарък...Искам  да подчертая, че тук не става въпрос дали мъжът плаща всички сметки , става въпрос дали можем да се грижим сами за себе си , ако се стигне до там.

Никога не трябва да създаваме усещането, че мъжът държи ключът към нашето оцеляване.

Има една много хубава сентенция , която ни дава възможнос да преосмислим приоритети те си:

” Един от най- важните аспекти на разнопоставеността  между половете не е да се отнасят към теб, като към мъж, а ти да се отнасяш към себе си по същия начин, по който се отнасяш към мъжете.”






Тагове:   оцеляване,   усет,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sarcezlatna - знаеш ли,
04.10.2009 09:04
винаги когато чета такива неща тип рецепти за съществуването се чудя как може да се дават на всички хора, като че "жена" и "мъж" са вид заболявания с някакви общи симптоми и някой знае какво трябва да направи, за да се излекува от другия. Всеки е уникален сам по себе си, а връзката между двама е още по-удивително нещо... Чудя се на всички, които смятат,че са открили формула, там където единствената формула е, че няма формула!
А да оцелява всеки може според условията и силите си - мене питай за този вид сървайвър :)))
цитирай
2. lubopitstvo - Индивидуално е, миа,
04.10.2009 09:19
наистина :)
Добро утро!
цитирай
3. gorivo - Интересно
04.10.2009 09:57
Според мен наистина една жена трябва да покаже , че може да се справя сама.Аз лично предпочитам жена , коята да е силна , да се поддържа , да има усет към нещата.Не случайно е казано-ЗАД ВСЕКИ УСПЯЛ МЪЖ СЕДЙИ, ЕДНА УСПЯЛА ЖЕНА- ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО БЕШЕ!Ако жената до мен ме кара да се чувствам полезени желан , и в същото време да знам че тя може да се справи и сама,ами това ще е супер :):)
Но съм съгласен и че всички сме различни,и сами трябва да намерим равенството и начина за разбиране помежду си :):):)
Браво miaa отново много добър постинг :):)
цитирай
4. lagrima - Понякога в стремежа си да се докажем ...
04.10.2009 13:40
Понякога в стремежа си да се докажем колко независими можем да сме,ние жените,забравяме,че ние сме тези които са по-нежната половина във връзката.Вярно е,че когато си финансово независима се чустваш много по-свободна и някак си по-полезна за семейството.Благодарна съм на съпругът ми,че нито веднъж,когато съм била без работа не ми е правил проблем за нищо,нито е парадирал с това,че той ни издържа.Важното е да оценяваме усилията и труда на другия,няма значение дали носи или не голяма финансова облага.
Хубав постинг! :)
цитирай
5. ikra - :)
04.10.2009 13:53
Не съм съгласен с това, че никой мъж няма да уважава жена, която не може да се издържа сама!
Според мен не е необходимо жената да се доказва цял живот, тя има доста специфични отговорности, а и след като "половинката" ти те обича, то другите неща не са от значение!
цитирай
6. miaa - Радвам се , че си тук..
05.10.2009 10:54
Не знам, защо така ти е прозвучало...като формула?!Това е моята позиция и казвам това, което мисля.Повярвай ми, много съвременни жени мислят по този начин. Възможно е да не съм се изразила ясно. Идеята ми е , че ние жените трябва да можем да се оправят сами в живота, ако е необходимо и , когато сме сами трябва да се грижим за себе си. Става въпрос и за тези от нас, които финансово зависят от мъжете си или от приятелите си.Защото финансовата зависимост от мъжа, не се различава от емоционалната, и в двата случия той усеща , че притежава жената. Аз лично смятам, че една връзка между мъж и жена ще бъде щастлива, ако всеки от тях има своите отговорности в нея...това включва равнопоставеност, взаимно уважение, и финансово участие от двете страни.Истинският мъж иска до себе си силна жена.Благодаря ти за вниманието.Хубав ден.
цитирай
7. miaa - Мило Любопитство,
05.10.2009 10:58
наистина всичко е много индивидуално. Но аз така смятам, че е правилно. Благодаря ти за вниманието.
цитирай
8. miaa - Мило Gorivo,
05.10.2009 11:10
И аз мисля, като теб.Наскоро , четох една статия много интересна ..за богатите мъже..Та там един милионер прави много интересни признания " Първото нещо, което един преуспял мъж научава e, че жените реагират според парите му.Той научава, че те се редят на опашка за мъжа с дълбоките джобове.Всичко, което трябва да направи, е да им покаже, че e богат, че кара хубава кола и ,че има голяма къща. И те се подреждат , като патки." Това се отнася само за тези жени, които са тръгнали на улов..Благодаря ти за милите отзиви.
цитирай
9. miaa - Мила lagrima
05.10.2009 11:26
Абсолютно съм съгласна, че ние жените трябва да даваме нежност и внимание ..Не става въпрос за доказване, на финансова независимост в една връзка..а за оцеляване. Става дума за жената, която поради различни причини е останала сама и трябва да се грижи за себе си. Тя винаги трябва да има пари, за да се справи. Хубав ден и благодаря.
цитирай
10. miaa - Прекрасно звучи,Ikra!!!
05.10.2009 11:44
И на мен ми се иска да е така. Достойнството и гордостта не зависят дали си вадим парите от банкомат или от портфейл..Но ако имам собствени доходи, без значение колко са големи мога да живея по собствени правила, да се движа в собствения си ритъм, вместо да подскачам в ритъма на друг. МоГА да преценя как искам да се отнасят с мен и да си тръгна, ако не получа онова което искам.., а то е уважение.Благодаря ти.
цитирай
11. panazea - Мия,
05.10.2009 12:46
Ти ме накара да се замисля ! това което искам да кажа няма да се побере в един коментар. Ще трябват серия от постове. Привет , момиче !
цитирай
12. miaa - Благодаря ти, че ме посети, Рana...
05.10.2009 13:18
Благодаря ти, че ме посети, Рanazea.Много си сладка и искрена с мен...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miaa
Категория: Тя и той
Прочетен: 2757083
Постинги: 695
Коментари: 11442
Гласове: 43239
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. М. Нютон" Пътят на душите"
2. "Страстни корени" - Сefulesteven
3. " Тя се дарява"-Сefulesteven
4. "Дрехата на триумфа"- Сefulesteven
5. " Чакалнята на бляновете"-Cefulesteven
6. " Опитвам се да опиша"-Cefulesteven
7. ИНТУИЦИЯТА : ПРОБИВ В ПАРАЛЕЛЕН СВЯТ
8. " Градината на страстта" Cefulesteven
9. "Птиче в клетка"-Cefuiesteven
10. "Вяра"-Templar
11. БИЛКОВИ РЕЦЕПТИ - 1 ЧАСТ Kasnaprolet9999
12. " Величието на думите...."Cefulesteven
13. БИЛКОВИ РЕЦЕПТИ - 2 ЧАСТ -Късна Пролет
14. БИЛКОВИ РЕЦЕПТИ - 3 ЧАСТ -Късна Пролет
15. Д-р Mайкъл Нютън - изследвания по въпросите за душите ( част 1 )
16. ГЛАВНИ СРОДНИ ДУШИ -НЕО НУЛА
17. Накратко за космическите вибрации ( енергии )-Нео Нула
18. ОРФЕЙ- ЧОВЕКЪТ, КОЙТО СТАНА БОГ- Sparotok
19. ИСТИНСКИ ПРИЯТЕЛИ!...IKRA
20. Убиваш ме-Tryn
21. БЪЛГАРИТЕ И ТРАКИЙСКИЯ БОГ НА ЛЕЧЕНИЕТО -Sparotok
22. Жената -огледало...Cefulesteven
23. Обща Декларация на Човешките задължения-Ikra
24. Комбина-Петко Илиев
25. Псевдоморалистите-Cefulesteven
26. Непознатата -Cefulesteven
27. Лист подобен лодка и раковина- Cefuleteven
28. Монологът на отшелника
29. България
30. Цитати от книгата "Полубогиня" на Мартин Ралчевски