Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2009 11:34 - Сродни души
Автор: miaa Категория: Забавление   
Прочетен: 4681 Коментари: 10 Гласове:
10



                Понякога целият ни живот или част от него минава в търсене на Сродна Душа, т.е. нашата “половинка”, с която да се слеем в едно цяло.
Тази “сродна душа” ще ни обича и безусловно ще се грижи за нас по начин, по който никой друг не би могъл…

Всеки има своя Сродна Душа и често повече от една, което се обяснява с това, че в продължение на много минали инкарнации /предишни животи/ сме срещали неведнъж с Любовта…

Много въпроси и противоречия излизат на повърхността при срещата ни с тези Сродни Души, с които ни свързва общо кармично минало.

В настоящия живот те могат да бъдат женени/омъжени за друг, да бъдат от същия пол като нас, да бъдат “обречени” на безбрачие или подложени на някакъв вид ограничение.

Често се случва много фактори да ни възпрепятстват да реализираме такъв вид обвързване, както и немалко дилеми да бъдат осъзнати, преди наистина да разпознаем в тях своята духовна половинка –огледално отражение от противоположния пол.

Животът ни предизвиква да преминем през редица фази, черни дупки, ограничения във физически, материален план, семейни задължения, отговорности и забрани/табута. И в този момент привличаме и биваме привлечени от партньор, който е готов да посрещне тези нужди, когото сме склонни да приемем за Сродна Душа… като на всяка поредна нова фаза от еволюционното си развитие ние продължаваме да ги привличаме – всеки път различни в зависимост от емоционалните ни и духовни нужди на даден житейски етап.

Много хора изпитват чувствен и сексуален магнетизъм като често го разбират погрешно, мислейки, че това е енергия на Сродните Души…

В астрологията Сродните Души имат силна връзка с Нептуновия архетип, който създава ИЛЮЗИЯ за БЕЗУСЛОВНА/РОМАНТИЧНА ЛЮБОВ…и по дефиниция това отхвърля ЛИБИДОТО или сексуалното желание… Това не предполага обаче, че сексът със Сродна Душа винаги е илюзия…

Когато постигнете сексуално единение/сливане със своята Сродна Душа, чието духовно ниво е равностойно на нашето, добивате усещане за /образно казано/ звън на райски камбанки, космическо свързване и духовно просветление…и много повече от едно обичайно сексуално чувство – ще ви обземе чувство за цялостност и завършеност, макар че сексът не е във фокуса на Сродните Души.

Но необходимостта да създадем цялостна, завършена връзка с другия в този живот не означава обаче, че този човек е нашата Сродна Душа… Можете да правите предположения дали сте срещнали своята Сродна Душа въз основа на следното:

1. Двамата сте на едно и също духовно ниво;

2. Двамата обичате и давате безкористно и с безусловен респект един към друг;

3. Двамата признавате правото на другия на свобода да се развива независимо дали ще сте заедно или разделени;

4. Двамата имате цялостно разбиране и подсъзнателен усет за това на кой стадий от еволюционното си развитие се намира другият.

Усещате едно естествено чувство на доверие и любов в момента, в който срещнете за първи път своята Сродна Душа. Това наистина е ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНА и високо ДУХОВНА връзка, често съпроводена със силна емпатия и телепатия, т.е. ПОДСЪЗНАТЕЛНО РАЗБИРАНЕ НУЖДИТЕ НА ДРУГИЯ. По този начин усещате всички емоционални/психически/ментални състояния на другия без въпроси и съмнения…

Сродна Душа НЕ е човек, който:

- злоупотребява с вас; - който ви мами и предава;

- който ви използва;

- който ви манипулира;

- който ви обсебва и иска да ви притежава;

- който ви ревнува;

- който ви изтощава/потиска емоционално, психически или ментално…

Когато имаме чувството, че се намираме на кръстопът в една връзка с човек, за който имаме усещане, че е нашата истинска Сродна Душа… да речем с който сме близки приятели от N години, но съществува съзнателна или несъзнателна емоционална бариера от страна на единия или другия, наречена СТРАХ ОТ ОБВЪРЗВАНЕ… Ако наистина това е вашата Сродна Душа, НЯМА СТРАХ… нито каквото и да било… НЯМА ЧУВСТВО ЗА НЕСИГУРНОСТ с истинската ни Сродна Душа – дори ди ни разделят хиляди километри един от друг или ангажименти спрямо друг човек… или дори да сме привлечени сексуално /или емоционално/ от друг и същевременно да се чувстваме привързани и към двамата.

По дефиниция всеки от нас има Сродна Душа, с която има да приключва важна задача в този живот.

Загубата на този човек се изживява особено болезнено и дълбоко. Независимо от обстоятелството, че човекът си е отишъл, продължаваме да го обичаме и да се надяваме, че ще се върне…дори и в някой следващ живот…

Възможно е да срещнете Сродна Душа, която обаче да не разпознаете в продължение на много години…и впоследствие, доста по-късно да го осъзнаете, когато сте ГОТОВИ за това.

Обикновено този тип връзки не се усещат съзнателно преди навършване на приблизително 30-годишна възраст или след първото сатурново завръщане.

Спорен е въпросът доколко е възможно да се постигне идеална хармония.

Целта е да се постигне БАЛАНС, защото полярностите са много важни.

Предполага се, че възрастта също не е от особено значение в такъв тип връзки между двама души. Често възрастта е доста относително понятие…

Дори когато чувството е много силно и завладяващо, трябва да сме готови да позволим на този важен за нас човек да си отиде, когато пожелае, ако той не иска обвързване…всъщност привързаността ни от минали инкарнации отново и отново ни кара да се прераждаме и да се връщаме тук, на Земята…

На всеки от нас поне веднъж му се е случвало да усети една тайнствена и необяснима телепатична връзка с друг човек.

Срещаме го в момента, в който и двамата имаме особено силна подсъзнателна нужда един от друг.

Дали той/тя е допълващата ни половинка, дали може да бъде приет/приета като Сродна Душа? Този човек ще бъде до нас, докато е необходимо, докато се усеща тази нужда от двамата…впоследствие обаче може и да си отиде… Трябва да ценим тези Души, които са дошли тук, за да бъдат до нас, и vice versa, т.е. заради които ние сме дошли на този свят. Това наистина ни натъжава – да осъзнаем, че не можем да бъдем завинаги заедно… Те идват при нас на конкретен етап от живота, след това си заминават…

Тези Души, с които сме свързани духовно, емоционално, ментално, може да са някъде около нас…във времето и пространството…дори може да усещаме много интензивна връзка с тях, но не е задължително да се срещнем с тях…в реалния живот…

Когато две Души са свързани по особено силен и интензивен начин, те са склонни да игнорират общественото мнение /или това на родителите, социални и семейни табута/ и да бъдат заедно независимо от това колко са различни – “различни” от гледна точка на обществото…

Когато изживяваме особено проблемна връзка, носеща болка и фрустрация за единия или за другия /а може би и за двамата/, сме изправени пред необходимостта да се доверим на интуитивното си чувство и да осъзнаем, че болката е неразделна част от пътя на еволюционно развитие на Душите.

Няма осъзнаване без балка

 

 

Материалът е взет от Интернет.







Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - miaa,
28.10.2009 13:00
дори в този си живот можеш да срещнеш няколко сродни души (не една единствена), стига да не се разминете по някакви причини. Трудното е да запазиш връзката си с такъв човек силна и чиста.
цитирай
2. iliada - Интересна статия
28.10.2009 15:15
Харесва ми ! Пак ще я погледна когато имам повече време !Усмихнат ден ти желая -днес даже Слънчо се смее и топло грее!:)
цитирай
3. gorivo - Много точно според мен
28.10.2009 17:29
Наистина е трудно да срещнеш сродната си душа,понякога и неуспяваш или поне не разбираш , че си я срешнал!Важното е , когато осъзнаеш , че сродната ти душа е пред теб , да направиш всичко възможно да я задържиш( е разбира се ако и тя /той има това желание)
Аз мисля , че срещнах моята душа , и ще се постарая да не я изпусна въпреки трудносите застанали между нас!Но за мен има ли желание ,има и начин :)
Лека вечер miaa , и ти благодаря за тази статия, за това че я сподели с нас :)
цитирай
4. sarcezlatna - Много интересно! Поздрави!
28.10.2009 19:01
Аз смятам,че сродните души са по-скоро една душа, която изпитва радост от сливането в целостта си при тяхната среща.
Не ти ли се е случвало да стоиш и да имаш усещането,че гледаш през неговите очи и даже знаеш какво би било движението му ето сега, когато се обръщаш да погледнеш наляво -пресичайки улицата - правиш го така, все едно той е в твоето тяло, с неговите движения? И все си задававаш въпроса -защо точно този човек, защо сега, вглеждаш се в другите хора на улицата покрай себе си - но не никой не поражда онова вълнение, което само мисълта за лицето му може да те накара да се стоплиш в спомена за онази хармония на присъствието му, за целостта на собствената ти душа разраснала се в друг!
цитирай
5. miaa - Благодаря ти,Аnimo
29.10.2009 10:30
Между сродните души връзката е чиста и силна. Винаги сродните души се разпознават.Въпросът е наистина да да не се разминеш с нея...има причини, които не зависят понякога от теб.Хубав ден. Извинявай, че толкова късно ти отговорих. Бях заета.
цитирай
6. miaa - Благодаря ти Илиада. Извинявай за ...
29.10.2009 10:52
Благодаря ти Илиада. Извинявай за късният отговор, имах работа.
цитирай
7. miaa - Здравей мило Gorivo. Човек винаги ...
29.10.2009 10:55
Здравей мило Gorivo. Човек винаги разпознава сродната си душа, в това съм убедена. Радвам се, че си я срещнал , направете всичко възможно за да бъдете заедно! Извинявай за закъснението!Хубав ден.
цитирай
8. miaa - Прекрасно го каза"Само ми...
29.10.2009 11:01
Прекрасно го каза"Само мисълта за лицето му може да те накара да се стоплиш в спомена за онази хармония на присъствието му, за целостта на собствената ти душа разраснала се в друг!" Усещането е невероятно. Извинявай за късният отговор.Благодаря ти,Sarcezlatna.Весел ден!
цитирай
9. priqtel12 - "На всеки от нас поне веднъж му се е случвало да усети една тайнствена и необяснима телепатична връзка с друг човек....."
31.10.2009 11:02
И щастливец е онзи, на който това се е случвало повече от веднъж. Сродните души се откриват, защото трептят на еднаква "духовна честота"....
http://priqtel12.blog.bg/drugi/2009/04/03/za-horata-s-koito-sme-na-ednakva-quot-duhovna-chestota-quot.317524
"Хората изпитват такива чувства
единствено към някого, който е като самите тях."
Поздрави за чудесния постинг! Хубав да е деня ти!
цитирай
10. miaa - Благодаря ти, priqtel12. . Хубав ...
31.10.2009 19:38
Благодаря ти,priqtel12 ..Хубав неделен ден.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miaa
Категория: Тя и той
Прочетен: 2765716
Постинги: 695
Коментари: 11442
Гласове: 43239
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. М. Нютон" Пътят на душите"
2. "Страстни корени" - Сefulesteven
3. " Тя се дарява"-Сefulesteven
4. "Дрехата на триумфа"- Сefulesteven
5. " Чакалнята на бляновете"-Cefulesteven
6. " Опитвам се да опиша"-Cefulesteven
7. ИНТУИЦИЯТА : ПРОБИВ В ПАРАЛЕЛЕН СВЯТ
8. " Градината на страстта" Cefulesteven
9. "Птиче в клетка"-Cefuiesteven
10. "Вяра"-Templar
11. БИЛКОВИ РЕЦЕПТИ - 1 ЧАСТ Kasnaprolet9999
12. " Величието на думите...."Cefulesteven
13. БИЛКОВИ РЕЦЕПТИ - 2 ЧАСТ -Късна Пролет
14. БИЛКОВИ РЕЦЕПТИ - 3 ЧАСТ -Късна Пролет
15. Д-р Mайкъл Нютън - изследвания по въпросите за душите ( част 1 )
16. ГЛАВНИ СРОДНИ ДУШИ -НЕО НУЛА
17. Накратко за космическите вибрации ( енергии )-Нео Нула
18. ОРФЕЙ- ЧОВЕКЪТ, КОЙТО СТАНА БОГ- Sparotok
19. ИСТИНСКИ ПРИЯТЕЛИ!...IKRA
20. Убиваш ме-Tryn
21. БЪЛГАРИТЕ И ТРАКИЙСКИЯ БОГ НА ЛЕЧЕНИЕТО -Sparotok
22. Жената -огледало...Cefulesteven
23. Обща Декларация на Човешките задължения-Ikra
24. Комбина-Петко Илиев
25. Псевдоморалистите-Cefulesteven
26. Непознатата -Cefulesteven
27. Лист подобен лодка и раковина- Cefuleteven
28. Монологът на отшелника
29. България
30. Цитати от книгата "Полубогиня" на Мартин Ралчевски