Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2017 17:03 - Акция Тишина по Черноморието продължава
Автор: radiovisioner Категория: Туризъм   
Прочетен: 1142 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Поне за денонощие спокойствието в един от най-посещаваните курорти, "Слънчев бряг", е било гарантирано, отчете Валери Симеонов и обеща проверките да продължат. Симеонов, заедно с екипи на НАП, полицията и Агенцията по храните, започна проверки на култови заведения по Южното Черноморие.

Собствениците на нощни заведения обаче твърдят, че това саботира бизнеса им и са готови да търсят правата си в съда. 

Вицепремиерът беше посрещнат с бурни освирквания и викове "оставка" при една от проверките в курорта "Слънчев бряг". Акциите предизвикаха и вълна от коментари в социалните мрежи. 

Явно е недоволството на нашите сънародници от невъзможността да се почива, отбеляза Валери Симеонов след проведеното трето заседание на Координационния съвет, предаде „Фокус“. 

„Невъзможност, породена от високите нива на шума и озвучаването, което излиза от определени заведения. Във всеки един от курортите има шампиони по рецидивизъм и те за съжаление създават общото негативно впечатление от туристическия сезон и опорочават туризма, лишавайки от възможността почиващите да имат пълноценна нощна почивка“, каза още Симеонов. 

Не е работа на вицепремиера да ходи по проверки, но очевидно има натрупани с години нарушения, усещане на ненаказаност у тези собственици на заведения, затова задавам модела на институциите, по който трябва да се работи, поясни Валери Симеонов. 

В „Оксижен“ иззехме три комплекта за озвучаване, най-вероятно тази нощ ще изземем четвърти, каза вицепремиерът. За акцията в „Бедрум“ поясни, че са спрели музиката веднъж, но не са го направили втори път, защото е можело напрежението да ескалира. 

Симеонов представи пред медиите няколко подадени сигнала на горещия телефон в София, като припомни, че гражданите могат да подават сигнали за нередности и на спешния номер 112. 

По думите на Симеонов се отчита спад на нарушенията във всички направления. 

„Спад на нередностите има при митници, престъпност. Спад се отичат и при спазването на трудовото законодателство Почти няма нарушения в дейността на Морска администрация. Само 12 плавателни съда са без съответните документи. От извършените 1600 проверки от КЗП са съставени 100 акта“, каза още вицепремиерът. 

Той обобщи, че има положителен ефект от контрола на всички институции през летния сезон. 

Вицепремиерът написа и коментар във Фейсбук. Той даде за пример Ибиса и Майорка, където, според него, също се спазвала тишина след полунощ: 

Дори в емблематичните за парти туризма в Европа Ибиса и Майорка, законът ограничава работата на дискотеките на открито до полунощ. В хотелите е тихо, а купонът до сутринта се пренася в шумоизолирани дискотеки на закрито. У нас - беззаконие и вакханалия, терор на тарикатите над нормалните туристи и граждани - ще го променим! Така ще привлечем по-платежоспособни туристи и ще имаме по-качествен ръст на туризма!


Тагове:   Слънчев бряг,


Гласувай:
1



1. krassko - Умнико,
14.08.2017 19:20
Разходи се до Ибиса да видиш как е там.
Дискотеката е на километри от най близкия хотел
и музиката дъни яко до сутринта.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 851048
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031