Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2017 14:02 - Докога мотористи-убийци ще фучат с над 100 км/час по улиците на Варна?
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 439 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Всяко търпение си има граници. Дори и моето. И на хилядите варненци, които са стресирани и животът им е застрашен от мотористи-убийци. От години чакам варненската полиция да вземе мерки срещу наглите мотористи, но уви. Вчера, 1 май около 19.30 часа за пореден път мотористи фучаха с над 100 км/час по булевард „Владислав“. Преди това трима-четирима профучаха по бул.Мария Луиза. Стряскаха пешеходците, форсираха  мощните си мотори, за да покажат пуберско превъзходство и да ми се правят на „Вълците на Путин“. Полиция по варненските улици във вечерните часове почти няма. Няма и в дневните часове, много рядко ми се случва да видя патрулка или екип на „Сигма“, въпреки, че ходя пеша. При откриването на мотосезона, същите фукльовци с мотори направиха десетки демонстративни обиколки, по отсечката Катедралата- общината-пазар Чаталджа и обратно. Фучаха, форсираха, създадоха невъобразим шум и стрес за варненци. Тогава се обадих на Николай Панчев, началник на отдел „Охранителна полиция“  в ОДМВР-Варна, който ми каза, че мотористите му казали, че ще направят само няколко обиколки. Какви няколко обиколки, те поне 30-40 пъти профучаха по бул.Мария Луиза и Осми Приморски полк?!

Питам: Какво трябва да стане, за да вземе мерки варненската полиция срещу мотористите? Трябва някой от тези наглеци да връхлети върху граждани, чакащи на спирка или ходещи по тротоара и да ги избие? Това ли чака варненската полиция, за да си изпълни задълженията? Полицай ми каза, че не можели да хващат мотористите, защото карали с много висока скорост и щели да ги стресират, ако ги преследват?! Що за абсурдна логика! В белите държави на всяко кръстовище има полицаи или камери, които сигнализират за такива вандали на пътя и на следващия светофар – те вече са арестувани от полицаите и наказани. Във Варна и въобще в България това го няма. Идва лято, времето на вечерните гонки по варненските булеварди. Всяка вечер, след 20 часа младежи започват гонки, потенциални убийци на пътя, но варненската полиция я няма. Докога? Докато някой самозабравил се идиот убие хора в центъра на Варна?

P.S. Варненската полиция, с личната намеса на директора на ОДМВР-Варна Даниел Пашов се справи с нелегалните търговци на цигари до Рибната борса във Варна. Трябва да се справи и с мотористите – потенциални убийци на пътя, преди да е станало твърде късно.

Иво Югов




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2183447
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930