Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2010 00:11 - Бисексуалност
Автор: miaa Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12463 Коментари: 25 Гласове:
9

Последна промяна: 20.02.2010 00:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Аз съм  човек ,на когото  интереснато и  провокативно  не му е безразлично... Отдавна искам да споделя една тема, която  броди и обикаля светът..  Тя е напълно актуална. 

Правя уговорката , че съм хетеросексуална жена, но в никакъв случай не съм консервативна или пуританка.....
С  което ще изненадам много хора.. Но това, което пиша не е предизвикателство  или повод  да получавам предложения, на които тук не им е мястото! Порових се тук и  там и ще споделя моите впечатления  за бисексуалността  откъм емоционалната страна. От дълго време се опитам да разбера хората, които се наслаждават на този вид ласки.   
Интересна ми е тяхната психика..

Аз лично смятам,че  трябва да приемаме този вид сексуални отношения, като отражение на нашето  по- високо ниво на  мисловното съзнание.., като нещо което  идва и намира  своето място в съвременния ни  живот .Не искам да вземам  страна , кое е правилно и кое не е..
Зная, че ще отнеса много критики..

Но бисексуалността е факт..Тя съществува.  
Какво е бисексуалност?!

Известен  холивудски телевизионен водещ (абсолютно нормален  мъж),   в своето Шоу казва „Бисексуален е човек, който като бръкне в нечий панталон, е доволен, от това, което напипа.” Това е точно така.... Бисексуалността е една от двете основни сексуални ориентации . Няма твърдо и точно правило, по което да определим по кой от двата пола си падат повече бисексуалните, защото те изпитват сексуално влечение и към двата пола. Това не означава, че сексуалното привличане е равномерно между сексуалните им партньори, то варира към партньори от същия пол или към такива от противоположния пол.

Бисексуалността предлага широк спектър от възможности. Има хора, които са готови да се имат  сексуални контакти с техния пол при първа възможност, докато други биха го направили само след известен брой чашки алкохол. Основната разлика в начина на живот на Бисексуалните от този на Хомо/Хетеро е, че в определен момент ще изпитат нуждата да потърсят разнообразие. Това кара много хора да вярват че бисексулноста е просто един коктейл от хомосексуални и хетеросексуални тенденции, но други психолози не гледат толкова крайно на бисексуалността, а я определят като „естетично влечение” към хората като цяло, независимо от пола им. Тази независима от пола гледна точна е предизвиквала големи полемики през миналия век. Много членове на хетеро и гей общностите твърдяли, че връзките с хора от същия пол са индикатор за хомосексуалност. По този начин бисексуалните са били въвлечени в политически и социални движения, които не винаги защитавали техните лични интереси и нужди. Това важи особено много за хора, които се самоопределят като „три-сексуални”, като в изрзаза „Опитай от всичко поне веднъж.” Това се отнася за хора, които са се насочили предимно към противоположния пол, но по време на експеримент биха се впуснали в авантюра и с представители на техния пол. По много начини бисексуалноста е предизвикателство за нашите шаблонни схващания за сексуална ориентация. Терминът бисексуалност изключва каквото и да е просто описание и доколкова лесна категоризация, оставяйки бисексуалните в сексуален затвор, където много много от тях биха предпочели да останат, между двете легла, извличайки най-доброто от двата свята.

Как се стигна до тук? 

Отне много време бисексуалните да придобият гласност в западната култура. Обувките с високи токове и диско глобусите дадоха рождение на бисексуалното движение. Въпреки че и преди това е имало общности които са практикували бисексуалност ( като актьорските комуни и групи за размяна на партньорите) те са били свързани по-скоро с идеологията за сексуална либерализация на хетеросексоалните. Седемдесетте донесаха по-голяма яснота върху бисексуалността, с подкрепата на гей общността и по късното им разграничаване от неяснотата и двусмислието на бисексуалните. Гей и Лезбо общностите почувствали че бисексуалните забавят „движението за свобода” като се опитват да стоят с единия крак в „правия” път. През осемдесетте се създадоха и първите политически организации защитаващи интересите на бисексуалната общност. Съвременното бисексуалното движение се фокусира върху защита правата на трансексуалните и на други полови малцинства. Борейки се срещу би-фобията на два фронта – срещу „нормалните” и гей общностите, съвременното бисекс движение се оказа важен инструмент в борбата срещу сексуалната нетърпимост. 

 Използвани са материали от Интернет




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. roy - Съгласен съм и уважавам интересите ...
20.02.2010 00:57
Съгласен съм и уважавам интересите и нуждите на другите,но трябва ли да харесвам и одобрявам всяко различно нещо.И не мисля, че е нужно например да организирам парад на нормалните мъже за да афиширам моята ориентация.Това е банално.
Според мен толерантността е ценно качество ,но тя в никакъв случай не трябва да се провокира защото може да бъде изместена от нещо много по-силно като човешка черта - себеутвърждаването.
цитирай
2. miaa - Благодаря ти за доверието, Roy !
20.02.2010 01:03
Благодаря ти за вниманието..Целта на този постинг е толерантността към различната секуална ориентация..Това е много деликатна тема и всеки прави своя избор. Но по- важното в случая е да уважаваме правото на всеки човек да съществува и живее според своите виждания , без да пречи на другите.
цитирай
3. roy - Тук съм абсолютно съгласен стеб и се ...
20.02.2010 01:20
Тук съм абсолютно съгласен стеб и се радвам на единомислието ни.Всяко нещо трябва да е умерено и балансирано,така ще има траен мир и удоволетворение.
цитирай
4. miaa - Аз винаги съм мислила по този начин. ...
20.02.2010 01:25
Аз винаги съм мислила по този начин.
Право на сексуален избор.Право на етническа, религиозна и социална принадлежност.
Мразя само насилието и войната. Не пораснах, Roy:)
цитирай
5. анонимен - Приемам ги обратните, докато не се ...
20.02.2010 09:46
Приемам ги обратните, докато не се опитат да ми бръкнат в панталона. Това не искам и да разбера.
И същевременно приемам подобно поведение между жени.
цитирай
6. valq05 - Чета постинга и коментарите
20.02.2010 10:05
Мъжете не приемат бисексуалността-защото за тях това си е чиста хомосексуалност, но харесват бисексуалността при жените. А за жените са приемливи всички варианти на сексуалност-стига те да правят човека доволен и завършен. Това е и моето мнение-не ми пречат хората с различна сексуална ориентация-това си е тяхно право....пречат ми лицемерите, лъжците, престъпниците, защото с действията си засягат другите.
цитирай
7. miaa - Аз се опитвам да разбера, както ж...
20.02.2010 12:18
Аз се опитвам да разбера, както жените , така и мъжете. Това е тяхно право и начин на живот.
Благодаря ти, Анонимен!
цитирай
8. miaa - Благодаря ти, Valq05 за доверие...
20.02.2010 12:21
Благодаря ти,Valq05 за доверието!Жена, която прави любов с мъж или с жена също е бисексуална.Въпросът е да приемаме нещата такива, каквито, са без да осъждаме тези хора. Независимо дали са мъже или жени.
Повече толерантност е необходима. Важно да се уважаваме и разбираме.Хубав ден!
цитирай
9. cornflower - Не приемам такова различие,
20.02.2010 12:31
защото е болестно състояние, извратеност и мода.
От християнска гледна точка - грешно!
цитирай
10. miaa - Благодаря за вниманието!
20.02.2010 12:38
Тези хора съществуват,Сornflower!
Аз се опитвам да ги разбера.
Но не съм Убедена, че бисексуалността е болест.
По- скоро СА хормони...Вероятно те са заложени в тях..И Нека не смесваме хомосексуализма с бисексуалността..Нещата са много различни!
цитирай
11. cornflower - Те съществуват,
20.02.2010 17:02
но нрябва да се лекуват.
Права си, дисбаланс в хормоналната система.
цитирай
12. miaa - За мен не е болест!
20.02.2010 17:38
Нека да зачитаме правото на всеки човек за сексуален избор!
Още веднъж ти благодаря, Сornflower!
цитирай
13. boristodorov56 - Бог е казал как и с кого.
20.02.2010 18:44
Извратенията може да се приема,
но никога не бива да се насърчава и одобрява!
Това с правото на избор е само от трийсетина години и не сме длъжни да се съгласяваме, още повече да му даваме свобода за пропаганда.
Неестествено е и нечовешко!
цитирай
14. miaa - Благодаря ти за доверието!
20.02.2010 19:53
Уважавам твоето мнение, Boristodorov56! Но
Бисексуалността съществува ..Идеята ми е не да афиширам този вид сексуално влечение.
Човек трябва да говори открито и ясно за нещата от живота..дори, когато не ни засягат пряко.
И винаги трябва да подхождаме разумно и мъдро.
Нечовешки и неестествени са изнасилванията, убийствата, педофилията! Благодаря ти за вниманието!
цитирай
15. анонимен - Аз съм бисексуална, не се намирам за ...
21.02.2010 10:39
Аз съм бисексуална,не се намирам за различна от другите,улавям цветовете на живота и съм на ниво, което цени любовта във всичките и форми.Имам си и профил тук,но поради неразбиране и нетолерантност ще остана анонимна.Иначе искам да кажа на miaa и на останалите че това не е болест а просто различен поглед на отношенията между хората.
цитирай
16. miaa - Благодаря ти, Анонимна! Благ...
21.02.2010 11:01
Благодаря ти, Анонимна!
Благодаря ти за доверието!Това не болест!
Няма нищо лошо или срамно да проявяваш влечение и към двата пола..И аз се чудя, защо към различните винаги отношението е , противоречиво,понякога еретично до крайност.?!..Добре, консервативните не мислят по този начин,но поне да не осъждат различните да живеят , както те намират за добре, стига да не пречат на околните.Това е въпрос на избор и на различен поглед и мислене. Няма значение дали е в социален, религиозен или сексуален аспект. Всички сме хора и имаме своето достойно място под слънцето.
цитирай
17. анонимен - Аз не разбирам постинга ти с каква ...
21.02.2010 11:08
Аз не разбирам постинга ти с каква насоченост е миа?Целиш да събереш хората зад теб като публика и всички за които пишеш да стоят спокойно в клетката която си им отредила, за наблюдение?Интересна ти е психиката "ИМ"?Мисля, че просто искаш да видиш "тълпата" какво ще каже?
"Аз лично смятам,че трябва да приемаме този вид сексуални отношения, като нещо което идва и намира своето място в съвременния ни живот" - Извинявай, но това "нещо" не идва от някъде си с бързия влак, имало го е, има го и ще го има!
Всичко което си взела от интернет и си поставила тук като едва ли не научен труд е малко смешно.Защо навсякъде става дума за секс и сексуално влечение?Нима отношенията между двама души от един пол се крепи единствено и само на секс??Ако това е така при вас херето двойките....тежко ви, наистина.....
цитирай
18. анонимен - Аз искам да попитам господата по...
21.02.2010 11:23
Аз искам да попитам господата по-нагоре, как така приемат само жените във всяка форма на сексуалност, а мъжете да не им бъркат в гащите?Значи на жени ви става и нямате нищо против, но иначе не е християнско....Бе да ви бия главите на всичките.Това ако не е извратеност от ваша страна мили мои господа...незнам какво е!Аре със здраве и бяз това чакате с нетърпение да изгледате поредното порно!
цитирай
19. miaa - към анонимен 17
21.02.2010 11:24
Здравей Анонимен! Целта ми не е да правя цирк и да укротявам развилнелите се диви страсти.Този въпрос вълнува и МЕН САМАТА. Да , наистина БЕШЕ важно да чуя мнението на ХОРА, НО САМО НА ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ НУЖДА ДА СПОДЕЛЯТ В МОЯ БЛОГ. Това не е поредната манипулация и аз не виждам нищо срамно или лошо да се говори за бисексуалността , а и за други неща, които касаят хората. Не виждам нищо срамно или неприятно и в хомосексуалността и пр. Това е право на всеки човек да живее, както той възприема живота. Това е неговият живот и никой няма право да го осъжда.Стига да няма агресия и насилие спрямо другите.Ако хората се научим да споделяме и говорим открито, мисля, че ще живеем по- добре и ще се ценим повече един друг. Никого не искам да обиждам и съжалявам , ако някой се е почувствал по този начин.
Хубав ден, Анонимен!
цитирай
20. miaa - към анонимен 18
21.02.2010 11:33
Първо ще те помоля да се държиш с уважение към хората, които са коментирали тук.Това са интелигентни хора, които са достатъчно смели и открити за да споделят мнението си .
Второ ако си решил да съдиш някого, тук не му е мястото..
Трето приемам твоето виждане, с уговорката да зачиташ и останалите..Приятен ден!
цитирай
21. анонимен - Уговорка?С теб няммам никаква у...
21.02.2010 11:40
Уговорка?С теб няммам никаква уговорка и не ще имам."Защитаваш" "такива" хора, а след като някой каже в очите точното мнение на голям процент от "другите" хора ти си затваряш очите и "охх моля те недей да обиждаш!"Никого не обиждам,мисля че за това си пуснала тази тема за да се изкажат хората.Ако някой от твоите интелигенти има нещо против изказването ми(имам предвид да каже че няма такова нещо), то той ще го направи.Смятам че не са малки за това.Ако мислиш че съм мъж, не съм :)
цитирай
22. miaa - към анонимна 21
21.02.2010 12:02
Нищо лошо не си мисля за теб.За мен няма значение от какъв пол си..Твое право е да мислиш по този начин и да споделяш..Но те моля малко по-спокойно и с разбиране.Няма какво повече да ти кажа! Всичко добро ти пожелавам.
цитирай
23. анонимен - мнение
27.02.2011 11:02
Винаги щом загрубее една тема мненията спират... Ето и моето мнение - жена съм, омъжена с две деца.Преди да се омъжа имах сексуални отношения и с мъже, и с жени.Откакто се омъжих не съм била с друг човек,освен съпруга ми. Досега не съм изпитвала желание да бъда с друг мъж, но с жена да. Признавам, че ми липсва. Това,че не съм била откакто се омъжих го отдавам на по-различното натоварено ежедневие и липсата на време да се огледаш или попаднеш на възможност за това. За мен това привличане е само секс.Може би наистина е хормони,както прочетох по-горе. Просто и ясно - никога не бих се отказала от сексуалното преживяване с жена. Разбира се, не коя да е и просто така, защото е жена. Нещата се разбират от само себе си - трябва да има привличане. Може би така е и при мъжете, незнам. ... Нека всеки да бъде такъв какъвто иска, стига да не пречи и наранява хората около себе си.
цитирай
24. bumerang - Грешка и избор
04.07.2011 10:34
Влечението към своя пол не е избор, а грешка на естеството и за много от тях - проклятие, защото да си постоянно подиграван и отхвърлян е жестоко. Хомосексуалните нямат вина за това, че са такива и не могат да бъдат други. Но бисексуалността е съзнателен избор на разюздан ум. Те могат, но не искат да бъдат други.
цитирай
25. анонимен - мнение
22.04.2012 00:24
От 10 години живея с бисексуален съпруг...Разбрах едва на третата година...Първоначално бях в шок.Обиждах,ревнувах,но се опитах да го разбера.Обичам си го и благодаря на Вселената,че е до мен,но...винаги остава едно голямо НО-не мога да намеря пътя за "нормален" разговор, за да му покажа,че се промених и се опитвам да го разбера...И мамка му,гадно си е да ти се налага да ревнуваш и от жени и от мъже едновременно.Просто секса с мен не е такъв какъвто е с неговия пол....убедена съм в това...Отстрани погледната сме идеалната двойка...само аз обаче си знам,а може би и той...не знам..объркана съм и за това попаднах в тази тема-търся Пътя,който ще ме отведе...и аз не знам до къде...Но за тези,които не са го изпитали,повярвайте ми-МНОГО,ама АДСКИ МНОГО БОЛИ,когато някой друг е избрал вместо теб..взел е решение,че ще свикнеш или приемеш един ден ако научиш.Най-лесното е да се откажеш...но болката си остава ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miaa
Категория: Тя и той
Прочетен: 2766577
Постинги: 695
Коментари: 11442
Гласове: 43239
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. М. Нютон" Пътят на душите"
2. "Страстни корени" - Сefulesteven
3. " Тя се дарява"-Сefulesteven
4. "Дрехата на триумфа"- Сefulesteven
5. " Чакалнята на бляновете"-Cefulesteven
6. " Опитвам се да опиша"-Cefulesteven
7. ИНТУИЦИЯТА : ПРОБИВ В ПАРАЛЕЛЕН СВЯТ
8. " Градината на страстта" Cefulesteven
9. "Птиче в клетка"-Cefuiesteven
10. "Вяра"-Templar
11. БИЛКОВИ РЕЦЕПТИ - 1 ЧАСТ Kasnaprolet9999
12. " Величието на думите...."Cefulesteven
13. БИЛКОВИ РЕЦЕПТИ - 2 ЧАСТ -Късна Пролет
14. БИЛКОВИ РЕЦЕПТИ - 3 ЧАСТ -Късна Пролет
15. Д-р Mайкъл Нютън - изследвания по въпросите за душите ( част 1 )
16. ГЛАВНИ СРОДНИ ДУШИ -НЕО НУЛА
17. Накратко за космическите вибрации ( енергии )-Нео Нула
18. ОРФЕЙ- ЧОВЕКЪТ, КОЙТО СТАНА БОГ- Sparotok
19. ИСТИНСКИ ПРИЯТЕЛИ!...IKRA
20. Убиваш ме-Tryn
21. БЪЛГАРИТЕ И ТРАКИЙСКИЯ БОГ НА ЛЕЧЕНИЕТО -Sparotok
22. Жената -огледало...Cefulesteven
23. Обща Декларация на Човешките задължения-Ikra
24. Комбина-Петко Илиев
25. Псевдоморалистите-Cefulesteven
26. Непознатата -Cefulesteven
27. Лист подобен лодка и раковина- Cefuleteven
28. Монологът на отшелника
29. България
30. Цитати от книгата "Полубогиня" на Мартин Ралчевски